Alkotói pályázat


Alkotói pályázat

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság alkotói pályázatot hirdet óvodások és iskolások részére. A pályázatra az iskolások a 6-10 éves, a 11-14 éves, valamint a 15-18 éves korcsoportban küldhetnek alkotásokat. A pályázat felmenő rendszerű, első körben területi szinten bírálják el a beérkezett műveket. A területi szinten nyertes alkotások az országos versenyben vesznek részt.

Az országos pályázat fővédnöke dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, az Országos Tűzmegelőzési Bizottság elnöke. Az országos bírálóbizottság elnöke dr. Bérczi László tű. dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő. A megyei pályázat védnöke: Mácsai Antal tű. ezredes, főtanácsos, igazgató, a Baranya Megyei Tűzmegelőzési Bizottság elnöke.

A pályázat célja, hogy az óvodások és az iskolások a kreatív alkotásaikon keresztül mutassák be a tűzoltók izgalmas és egyben veszélyes világát. A pályázaton az alkotások központi témája a tűzvédelem. Ezt a tűzoltó hivatás bemutatásával, egy tűzoltói beavatkozás ábrázolásával, vagy bármilyen más ötletesen elkészített, a tűzvédelem fontosságát hangsúlyozó művel lehet bemutatni.

A pályázatra az óvodások szabadkézi rajz kategóriában pályázhatnak, A/4-es vagy A/3-as méretű alkotásokkal.

Az iskolások korcsoportonkénti kategóriái:

  • szabadkézi rajz (A/3-as vagy A/4-es méretű ceruza, toll, tus, kréta, akvarell, pasztell kép vagy bármely más szabadkézi technikával készített alkotás)
  • plakát (bármilyen technikával készített A/3-as vagy A/4-es méretű figyelemfelhívó alkotás)
  • egyéb kézműves alkotás (bármilyen anyagból készített pl. papír, gyurma, agyag alkotás, legfeljebb 30×20×20 cm méretben)
  • vers (legfeljebb 2db A/4-es oldal terjedelmű költemény)
  • mese (legfeljebb 4db A/4-es oldal terjedelmű tanulságos történet)
  • számítógépes alkalmazás

Benyújtás módja: alkotástól függően személyesen, postai úton vagy e-mailen a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság részére (7630 Pécs, Engel J. u. 1.; baranya.titkarsag@katved.gov.hu). Az alkotás leadásakor megadandó adatok: név, életkor (a pályázat beérkezési határidő napján betöltött életkor), e-mail cím, telefonos elérhetőség. Az alkotások mellé a szülő vagy gondviselő hozzájáruló nyilatkozatát is mellékelni kell!

Beérkezési határidő: 2018. május 3.

Díjazás: a megyei bírálóbizottság az iskolások pályázatai közül korcsoportonként, kategóriánként 3-3 alkotást díjaz, az első helyezett alkotások automatikusan részt vesznek az országos versenyben is! Az országos verseny nyertese családjával balatoni nyaraláson vehet részt, az országos verseny további nyertesi a Fővárosi Állat- és Növénykertbe felhasználható családi belépőt kapnak.

Az az óvoda, illetve iskola, ahonnan a legtöbb pályázatot nyújtják be, elnyeri a „Legkreatívabb óvoda/iskola 2018”címet, amely együtt jár a tűzoltóság egyszeri, az intézményben tartandó bemutatójával (füstsátor, tálcatűzoltás, olajtűzoltás, roncsvágás) és tűzvédelmi oktatás megtartásával.

Eredményhirdetés: 2018. május 11. (megyei)

Az országos díjátadót 2018. május 25-én a Fővárosi Nagycirkuszban (1146 Budapest, Állatkerti körút 12/a.) tartjuk, ahová az országos pályázatban díjazottakat és családtagjaikat is meghívjuk.

További információ: baranya.titkarsag@katved.gov.hu

Budapest, 2018. március


A pályázati plakát és a hozzájáruló nyilatkozat letölthető, nyomtatható formátumban: