Hírek


Idén is jelentős támogatásban részesülnek az önkéntes mentőszervezetek
2019. június 25. 14:01

Idén hetvenhét önkéntes mentőszervezet - köztük hat megyei - jut pályázati támogatáshoz központi forrásból. Az erre vonatkozó döntést június 21-én hagyta jóvá a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója.

Minden eddiginél nagyobb területen lépnek fel a szúnyogok ellen
2019. június 25. 13:45

Az országos szúnyoginvázió miatt folyamatosan dolgoznak a szakemberek. Április 30-a óta 570 település belterületén, összesen 251 ezer hektáron léptek fel a szakemberek a vérszívók ellen. A szúnyograjzás miatt a következő hetekben több településen és nagyobb területen lesz szúnyoggyérítés, mint eddig. Már ezen a héten is minden olyan helyen intenzív beavatkozások várhatóak, ahol a legnagyobb számban vannak jelen a szúnyogok. A héten 471 településen és 8 budapesti kerületben, összesen 130 ezer hektáron permeteznek, illetve biológiai módszerrel is csökkentik a lárvák számát.

Alapszintű újraélesztési gyakorlatot tartottak a hivatásos tűzoltók
2019. június 23. 15:00

A tűzoltók ciklikus képzésének részeként „tűzoltó BLS" (Basic Life Support) gyakorlati oktatására került sor a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hosszúhetényi bázisán. A felkészítés elsődleges célja egy beavatkozó, rosszul lét miatt összeeső tűzoltó mentésének és újraélesztésének a gyakorlása volt.

Vízben keresési gyakorlatot tartottak az önkéntesek
2019. június 22. 09:00

A Határszél Önkéntes Tűzoltó Egyesület búvárai június elején ismét gyakorlatot tartottak, amelynek során a vízben keresést és felhozatalt hajtottak végre.

Megjelent a Katasztrófavédelem 47. elektronikus lapszáma
2019. június 21. 11:06

Megjelent a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tűz-, polgári védelmi és iparbiztonsági magazinjának 47. elektronikus lapszáma.

A baranyai tűzoltók csapata nyerte meg az országos tűzoltó sportversenyt
2019. június 20. 14:01

A héten rendezték meg a XV. Gróf Széchenyi Ödön Országos Tűzoltósportversenyt Székesfehérváron. A háromnapos megméretésen tizenkilenc megye és a főváros tűzoltói versengenek a bajnoki címért, amelyet végül Baranya megye csapata szerzett meg.

A negyedik helyet szerezte és a gólkirályt adta a megyei focicsapat
2019. június 20. 14:00

Záporoztak a gólok, a biztatások és a jobbnál jobb instrukciók június 18-19-én a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Országos Pontszerző Bajnokságának kispályás labdarúgótornáján. A BKV Előre sportpályán, Budapesten vívott kétnapos kemény küzdelemben Baranya megye csapata a negyedik helyen végzett.

Teljesen kiégett az autó Pécsen
2019. június 19. 14:56

Tegnap este Pécsen egy személygépkocsiban keletkezett tűz. Az autóban csak a vezető utazott, időben ki tudott szállni, személyi sérülés nem történt.