Hírek


Első tiszti kinevezés és jubileumi jutalom
2014. december 19. 09:56

Tizenhat kolléga vehette át első tiszti kinevezését december tizenhetedikén a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon, köztük Stangné Hegedűs Gabriella, igazgatóságunk munkabiztonsági felügyelője. Mácsai Antal mérnök tűzoltó ezredes, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója jubileumi jutalomban részesült.

Öt órán át tartott a beavatkozás a Diófa utcai raktárnál (képek)
2014. december 19. 07:56

Teljes terjedelmében égett egy körülbelül kétszázötven négyzetméter alapterületű raktárépület Pécs belterületén, a Diófa utcában tegnap este.

Raktárépület lángol Pécsett (frissítve)
2014. december 18. 18:51

Nagy erőkkel vonultak a mintegy kétszázötven négyzetméteres épület tüzéhez a hivatásos tűzoltók.

Átmeneti vízhiány van a Mecsekoldal egy részén
2014. december 18. 13:21

Csőtörés miatt átmenetileg szünetel a vízellátás Pécsett, a Mecsekoldal egy részén. A szolgáltatás kiesésese körülbelül 500 felhasználási helyet érint, főleg hétvégi házakat. Speciális igényű szociális, illetve egészségügyi intézmény nincs a környéken.

Karácsonyi adomány érkezett a tűzoltóságra
2014. december 18. 09:59

Várakozással teli napok ezek, hiszen jövő héten karácsony lesz. Vannak azonban olyan munkahelyek, köztük a tűzoltóság is, ahol az ünnepek alatt is dolgozni kell azért, hogy az emberek biztonságban legyenek.

Szúrós szag miatt riasztották a mobil labort
2014. december 17. 09:02

Kedden délután két alkalommal is kellemetlen, szúrós szag miatt riasztották a tűzoltókat, és a katasztrófavédelmi mobil labort Komlóra.

Szigetváron és Szentlőrincen riasztási gyakorlattal is készülnek a télre
2014. december 16. 14:05

Részleges beriasztási és törzsvezetési gyakorlatot tartottak a napokban a Szigetvári és a Szentlőrinci Helyi Védelmi Bizottság Katasztrófavédelmi Munkacsoportja részére.

Önkéntes tűzoltók sikeres vizsgája
2014. december 15. 14:44

Több önkéntes tűzoltó egyesült is sikeresen pályázott 2014-ben az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által kiírt pályázaton. A több millió forintot érő eszközök mellett képzést is nyertek az egyesületek, a vizsgára szombaton került sor.