Hírek


Számtalan program és tűzijáték is várja az ünneplőket a megyében
2017. augusztus 18. 10:32

Az előttünk álló hétvégén megyeszerte megkezdődnek az augusztus huszadikai ünnepség sorozatok, amelyek hatalmas tömegeket vonzanak. A következő tájékoztatóban összefoglaltuk a rendezvények biztonságos lebonyolítása érdekében betartandó legfontosabb szabályokat, és tudnivalókat.

Halálos kimenetelű baleset történt Szentlőrinc közelében
2017. augusztus 17. 14:21

Ma tizenhárom óra körül riasztották a szigetvári hivatásos tűzoltókat a Szentlőrinc és Cserdi közötti útszakaszra, ahol közúti baleset történt.

Vezetéstechnikai gyakorlat a Pécs-Pogányi Repülőtéren
2017. augusztus 17. 13:58

Megjelent a Katasztrófavédelem magazin legújabb száma, amelyben többek között a Pécs-Pogányi Repülőtérre szervezett vezetéstechnikai tréningről is olvashatnak az érdeklődők.

Mi a teendő, ha macska van a fán?
2017. augusztus 15. 11:57

Az elmúlt héten egy város mozdult meg, hogy segítsenek annak a macskának, amelyik nem tudott lejönni egy fáról Pécs Meszes városrészében. Szenzáció: „Mentőakció egy pécsi kiscica életéért!, Három napja egy fán rostokol egy kiscica…”

Kritikusinfrastruktúra-védelmi bevetési egységek rendszerbe állítása
2017. augusztus 15. 11:53

A projekt célja speciális és korszerű bevetési egységek létrehozása. A kritikusinfrastruktúra-védelmi bevetési egységek rendszerbe állásával egy egységes, a vezetői döntéshozatalt támogató, komplex ellenőrzések lebonyolítását segítő, valamint a megelőző hatósági munkát, továbbá az események gyors és hatékony kezelését támogató rendszer valósulhat meg.

Az ünnep hetén is gyérítik a szúnyogokat
2017. augusztus 15. 09:24

A június elseje óta tartó központi szúnyoggyérítési program keretén belül eddig összesen 618 ezer hektáron végeztek szúnyoggyérítést a szakemberek. Amennyiben az időjárás ezt lehetővé teszi, ezen a héten mintegy 95 ezer hektáron lépnek fel a vérszívók ellen.

Tűzmegelőzés a Szentlőrinci Gazdanapokon
2017. augusztus 14. 09:43

Ebben az évben már huszonnegyedik alkalommal rendezték meg a Szentlőrinci Gazdanapokat, ahol a Baranya Megyei Tűzmegelőzési Bizottság is a kiállítók közt szerepelt.

Heves zivatarokkal, erős széllel érhet véget a kánikula
2017. augusztus 11. 12:35

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján heves zivatarokra lehet számítani péntek estétől a Dunántúl nagy részén. A zivatarokat helyenként erős szél, villámlás és csapadék is kísérheti, amely fokozott veszélyt jelenthet.