Hírek


A megye több településén védekeznek (folyamatosan frissítve)
2014. október 24. 10:18

Baranya megyében a tegnap délután óta tartó folyamatos esőzések következtében több településen problémát okoz a víz.

Az 58 éve kezdődött eseményekre emlékezett az Igazgatóság
2014. október 23. 16:07

A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tegnap tartotta ünnepi megemlékezését az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére.

Viharos szélre és kiterjedt csapadékmennyiségre figyelmeztet a meteorológia
2014. október 23. 08:41

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint, a délutáni órákban a tegnapihoz hasonló erejű széllökésekre és nagy mennyiségű csapadékra lehet számítani a megyében.

Napi káreseti összefoglaló
2014. október 22. 22:52

Baranya megyébe ma hajnalban, viharos erejű széllel és intenzív csapadékkal érkező hidegfront sok munkát adott a hivatásos tűzoltóknak. Az Országos Meteorológiai Szolgálat hajnali fél három körül rendelt el narancs, azaz II. fokú meteorológiai riasztást – a heves széllökések miatt - a megye egész területére, amelyet csak reggel fél nyolckor módosított sárgára. A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság főügyeletére hajnali öt órától érkeztek a jelzések a vihar okozta károkról, amelyek száma már délelőtt elérte az ötvenet.

Alagútbiztonsági gyakorlat volt az M6-os autópályán
2014. október 22. 21:05

A Mecsek Autópálya Koncessziós Zrt. szervezésében együttműködési gyakorlatot hajtottak végre az esetleges veszélyhelyzetek elhárításában résztvevő szervezetek az M6-os autópálya C alagútjában, október 21-én késő este. A feltételezés szerint az autópálya egyik alagútjában egy nagy mennyiségű veszélyes anyagot szállító tartálykocsi a vezető rosszulléte miatt az alagút falának hajt, amelynek következtében több gépjármű is összeütközik, a veszélyes anyag pedig szivárogni kezd. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságot a gyakorlaton Bérczi László tű. dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő és Fülep Zoltán tű. ezredes, a tűzoltósági főosztály vezetője képviselte.

A viharos időjárás miatt megnőtt a tűzoltói beavatkozások száma
2014. október 22. 10:09

Ma éjszaka megékezett Baranya megye fölé is az a hidegfront, amely nagy mennyiségű csapadékot, és viharos erejű szelet hozott. Az Országos Meteorológiai Szolgálat a megyében hajnalban narancs riasztást rendelt el az erős széllökések és a heves zivatar miatt, amelyet délelőtt már sárgára minősített vissza. A megye nyugati járásaiban már nincs érvényben riasztás.

Alagútbiztonsági gyakorlat az M6-os autópályán
2014. október 20. 11:33

Az M6 autópálya alagútjaiban 2014. október 21-én alagútbiztonsági gyakorlatot tartanak.

Hétvégi káreseti összefoglaló
2014. október 20. 10:20

A hétvégén 4 jelzés érkezett a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra, ebből két tűzesethez, és egy műszaki mentést igénylő esethez kellett a megye tűzoltóinak vonulniuk. Egy alkalommal a jelzés tévesnek minősült.