Hírek


Éjszakai tűzoltási gyakorlat a helikopter-leszállón
2014. november 21. 09:13

Éjszakai, parancsnoki ellenőrző gyakorlatra került sor szerdán késő este a Pécsi Tudományegyetem Klinika Központ 400 Ágyas Klinikájában.

Sajtóreggelin a téli kommunikációról
2014. november 20. 15:40

A tegnapi nap során a téli felkészülési feladatokban érintett társszervek tartottak koordinációs értekezletet, ma pedig a sajtó munkatársait látta vendégül friss reggelivel és kávéval az igazgatóságunk.

Közös feladatok, közös téli felkészülés
2014. november 19. 15:46

Téli koordinációs értekezletre és gyakorlatra került sor ma a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságon. Bár az operatív tevékenység irányítására létrehozott törzs tagjai már jól ismerik egymást, az ismeretfrissítés és a jól bevált módszerek felelevenítése most is hasznosnak bizonyult.

Ablakon keresztül jutottak be a tűzoltók a lakásba
2014. november 18. 14:55

Ma délelőtt érkezett segélyhívás a katasztrófavédelem műveletirányító központjába, mert egy idős személyhez nem tudtak bejutni a hozzátartozói.

Sokba került a szándékosan megtévesztő jelzés
2014. november 18. 14:22

A szabálysértési törvény változása óta szabálysértésnek minősül, ha valaki indokolatlanul felhívja a segélyhívó telefonszámot. A valótlan bejelentés pénzbírsággal sújtható, amelynek összege ötezertől akár százötvenezer forintig is terjedhet, sőt a szándékosan megtévesztő jelzést a bíróság elzárással is büntetheti.

Két alkalommal is műszaki mentéshez riasztották a tűzoltókat
2014. november 17. 15:32

Ma délelőtt egy hiányzó csatornafedél okozott problémát Pécsett, Drávaszabolcson pedig egy nyerges vontató pótkocsija borul fel.

Háromnapos ellenőrzési akció a Dunán
2014. november 17. 14:22

A Mohácsi Határkikötőben 2012. július eleje óra napi huszonnégy órában ellenőrzi a katasztrófavédelem a vízi veszélyes-áruszállítást. A kikötő, mint az ország egyedülálló, stratégiai fontosságú vízi határátkelő létesítménye sajátos helyzetéből adódóan biztosítja a vízi határátlépés legalizálását.

Jó hangulatú és sikeres bál volt Mecseknádasdon
2014. november 17. 12:56

Több, mint négyszázan vettek részt a Mecseknádasdi Önkéntes Tűzoltó Egyesület által szervezett Tűzoltóbálon, pénteken.