Hírek


Az idén is hatszáz millió forintra pályázhatnak az önkéntesek
2017. március 24. 09:53

A központi költségvetésben a tavalyihoz hasonlóan hatszázmillió forint áll rendelkezésre az önkéntes tűzoltó egyesületek és az önkéntes mentőszervezetek támogatására. Ebből ötszáz millió forintot az önkéntes tűzoltó egyesületek, százmilliót pedig a mentőszervezetek között osztanak szét. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Magyar Tűzoltó Szövetség közreműködésével közösen pályázatot írt ki, a hivatásos tűzoltósággal együttműködési megállapodással rendelkező egyesületeknek április 24-ig kell eljuttatniuk pályázati anyagukat az illetékes tűzoltóságra.

Évértékelő tiszti értekezletet tartott a Pécsi Katasztrófavédelmi Kirendeltség
2017. március 24. 09:51

E héten szerdán került sor a Pécsi Katasztrófavédelmi Kirendeltség évértékelő tiszti értekezletére. Az értekezlet elöljárója Mácsai Antal tűzoltó ezredes, főtanácsos a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője volt.

Nem csökken a szabadtéri tűzesetek száma
2017. március 24. 07:35

A tegnapi nap is a szabadtéri tűzesetek jegyében telt.

Elindult a nevezés a szegedi lépcsőfutó versenyre
2017. március 23. 09:16

A szegedi tűzoltók a májusi szegedi rendezvények részeként szervezik meg az embert próbáló futóversenyt.

A tegnapi nap is a szabadtéri tűzesetek jegyében telt
2017. március 23. 09:13

Tegnap három szabadtéri tűzesethez riasztották a megye tűzoltóit.

Évértékelő tiszti értekezlet Siklóson
2017. március 22. 09:21

Március 21-én került sor a Siklósi Katasztrófavédelmi Kirendeltség évértékelő tiszti értekezletére.Az értekezlet elöljárója Mácsai Antal tűzoltó ezredes, főtanácsos a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője volt.

Követendő példa és érték az önkéntesség Szászváron
2017. március 17. 10:43

Megjelent a Katasztrófavédelem magazin legújabb száma, amelyben többek között Baranya megye legnagyobb múltú önkéntes tűzoltó egyesületéről, a Szászvári Önkéntes Tűzoltó Egyesületről is olvashatnak az érdeklődők.

Villámárvízi konferenciát tartottak Szederkényben
2017. március 17. 10:29

Szederkény község adott otthont a villámárvizek megelőzése, veszélyeztető hatásainak minimalizálása érdekében megrendezett „FELKÉSZÜLÉS A VILLÁMÁRVIZEKRE” címet viselő konferenciának.