Hírek


Ezüstérmesek lettek a pécsi tűzoltók
2015. augusztus 03. 15:22

Augusztus első hétvégéjén rendezték meg a paksi ürgemezei strand homokján a XX. Tűzkakas Strandfoci Bajnokságot, amelyet a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az előző évek hagyományához hasonlóan idén is a Paksi Önkéntes Tűzoltó Sport- és Hagyományőrző Egyesülettel vállvetve szervezett meg. A megmérettetésen a selejtezőkből továbbjutott legjobb huszonhárom csapat szállt versenybe a trófeáért.

Gödörbe esett lovat mentettek a tűzoltók
2015. július 31. 10:09

Nem sokkal csütörtök éjfél után riasztották a mohácsi tűzoltókat Kisbudmér településre, ahol gödörbe esett egy ló.

Majdnem minden pályázó kap támogatást
2015. július 30. 15:15

Négyszázmillió forintnyi támogatást kaphatnak ebben az esztendőben az önkéntes tűzoltó egyesületek. Az összegre négyszáznegyvenhárom pályázat érkezett, ezek közül öt nem felelt meg a feltételeknek, a többiek mind kapnak támogatást.

A rendelkezésre álló összeg majdnem két és félszeresére nyújtottak be igényt
2015. július 30. 15:13

Százmillió forintot biztosított az idén a központi költségvetés az önkéntes mentőszervezetek támogatására, a csapatok több mint kétszáznegyvenmillió forintnyi pályázatot nyújtottak be. Százharminc szervezet kap pénzt, a forrás majdnem kétharmadából technikai eszközöket szerezhetnek be.

Baranyában is csökkenek a mezőgazdasági üzemek adminisztrációs terhei
2015. július 30. 14:06

Június elsején hatályba léptek a veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek veszélyének kezeléséről szóló SEVESO III. Európai Uniós Irányelv és az arra épülő nemzeti szabályozás új rendelkezései. Ezek között vannak azok az előírások is, amelyek az egyes mezőgazdasági tevékenységet végző, küszöbérték alatti üzemek kisorolásáról szólnak.

Régészeti lelőhelyet is veszélyeztet a dunaszekcsői löszfal mozgása
2015. július 29. 14:50

Ha Dunaszekcsőről hallunk a híradásokban, a legtöbbször az árvíz, a löszfal vagy a Lugio napok kapcsán kerül szóba a település. Utóbbi két téma szorosan kapcsolódik egymáshoz, a rómaiak ugyanis a mai Dunaszekcső területén, pontosan a löszfal tetején egy kőerődöt építettek. Az erődítmény mellett, pedig jelentős polgári település alakult ki, melyet Lugionak neveztek el.

A Duna és a Dráva Baranya megyei szakaszán folytatódik a szúnyoggyérítés
2015. július 28. 10:55

A központi szúnyoggyérítési program június 23-án indult, azóta folyamatosan zajlik a munka. Eddig a teljes központi program mintegy hatvan százalékát végezték el a szakemberek. Július 20-26. között több mint 55 ezer hektáron légi kémiai, 31 ezer hektáron földi kémiai és 2,5 ezer hektáron biológiai módszerrel végezték a csípőszúnyogok számának csökkentését. A múlt heti gyérítés 306 települést érintett, ebből 190 esetében légi kémiai módszerrel, 203 helységben pedig a földi kémiai eljárással dolgoztak a kivitelezők.

Öt közúti baleset a hétfői nap mérlege
2015. július 28. 08:05

A tegnapi heves esőzés következtében három közúti balesethez is riasztották a baranyai tűzoltókat, két esetben Tolna megyéből érkezett a segítség.