Hírek


Tűzmegelőzés, ahogyan a diákok látják
2014. szeptember 30. 13:23

A tűzvédelemmel kapcsolatos információk számos csatornán keresztül juthatnak el a lakossághoz. Gyorsuló világunkban azonban egyre nehezebb megtalálni a kapcsolatot a célközönséghez.

Kezdődik a fűtési szezon, előzzük meg a szén-monoxid-mérgezést
2014. szeptember 29. 16:08

Szén-monoxid-mérgezés elsősorban valamely tüzelő berendezés nem megfelelő üzemeltetése miatt fordulhat elő. Néhány épületgépészeti berendezés is jelentősen rontja a tüzelőberendezés levegőellátását és az égéstermék elvezetését: konyhai páraelszívók, mellékhelyiségek szagelszívói, különböző tüzelőanyaggal üzemeltetett kéményes, nyílt égésterű tüzelőberendezések lakáson belüli együttes üzemeltetése, központi porszívó, szárítós mosógép, mobil klíma.

Minősítést szereztek a járási mentőcsoportok
2014. szeptember 27. 19:35

Drávaszabolcson tartották a Baranya Megyei Védelmi Bizottság által szervezett Dráva 2014 Együttműködési gyakorlatot. A gyakorlat tárgya és célja volt többek között a járási mentőcsoportok nemzeti minősítése. Baranya megye valamennyi járásban – önkéntes alapon – létrehozott területi rendeltetésű polgári védelmi szervezetek 2013-ban a Dravis 3 pályázat keretében már végrehajtották a rendszerbe állító gyakorlatot, ebben az évben a Nemzeti minősítés kritériumainak teljesítése volt a cél. A Megyei Védelmi Bizottság együttműködési gyakorlatának keretén belül megtervezett minősítő gyakorlat olyan árvízi helyzetet feltételezett, amely valós végrehajtási körülményeket imitált, valós helyszíneken, állami és civil szervekkel, valós irányítási eljárásrendek mellett kellett végrehajtani az egyes feladatokat.

Szituációs begyakorló gyakorlatot tartottak Komlón
2014. szeptember 26. 11:02

A „B” és „C” szolgálati csoport után az „A” csoport is megtartotta a szituációs begyakorló gyakorlatát Komlón az 501-es számú szakmunkásképző iskolában.

Terményszárító gyulladt ki Vajszlón
2014. szeptember 26. 10:48

Tegnap délelőtt, Vajszló külterületén egy 15 m magas, fém szerkezetű szárítóban 20 tonna napraforgót szárítottak, amelynek során a magok meggyulladtak.

Szivattyúkezelői vizsga a megyeszékhelyen
2014. szeptember 25. 11:05

A Renault 44B-BM Heros Midlum-Aquadux típusú fecskendő augusztusban érkezett Baranya megyébe, amely a BM HEROS Javító, Gyártó, Szolgáltató és Kereskedelmi Zrt. és a Rába Járműipari Holding Nyrt. együttműködésében elkészült új magyar gyártású tűzoltógépjármű. A járműbe épített szivattyúrendszerre minden érintettnek külön jogosítványt kell szerezni, ezért a Pécsi Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Humán Szolgálat kihelyezett vizsgát szervezett a megyeszékhelyre.

Családi ház tetőszerkezete gyulladt ki
2014. szeptember 25. 09:35

Egy Barázda utcai családi ház tetőszerkezete égett teljes terjedelmében, szerda hajnalban Pécsett.

Megalakult az első települési önkéntes mentőszervezet
2014. szeptember 24. 16:00

A megyei szintű Mecsek Mentőcsoportot követően mind a tíz baranyai járásban megalakultak az önkéntes mentőszervezetek. A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szeptember 26. és szeptember 27. között szervezi a járási mentőcsoportok rendszerbeállító gyakorlatát. Szeptember 14-én pedig Egerágon elsőként hivatalosan is megalakult az első települési szintű mentőcsoport.