Hírek


Kerítésbe fúródott egy személyautó
2015. október 02. 11:54

Közúti balesethez riasztották pénteken délelőtt a pécsi tűzoltókat, egy kisbusz és egy személyautó ütközött össze Pécsett a Megyeri út és a Közraktár utca kereszteződésében.

Több mint száz résztvevő az integrált hatósági napon
2015. október 02. 11:21

Integrált hatósági továbbképzést szervezett a katasztrófavédelem hatósági szolgálata a csütörtöki napon. A katasztrófavédelem széles körben végzett hatósági tevékenységébe minden szakterület bekapcsolódik, ezért több mint száz résztvevő ismerkedhetett meg a hatósági terület legújabb és legfontosabb információival.

Teherautó és személyautó ütközött össze
2015. október 02. 08:05

Teherautó és személyautó ütközött össze tegnap este a 6-os számú főúton, Szentlőrinc és Kacsóta között.

Mentés mérgező gázok környezetében
2015. október 01. 14:49

Gyakorlatot tartottak a napokban a Sziget-Agrochem Kft. szigetvári telephelyén, amely mint küszöbérték alatti veszélyes üzem, súlyos káresemény elhárítási terv készítésére kötelezett üzem.

A fűtés is lehet veszélyes
2015. október 01. 07:41

Fűtési technológiától függetlenül komoly veszélyt jelenthet a készülék nem rendeltetésszerű használata, a szabálytalan kivitelezés, illetve a műszaki felülvizsgálat vagy ellenőrzés elmulasztása. Bár a hűvösebb időben egyre több otthonban kezdenek el fűteni, még nem késő a hivatalos fűtési szezon kezdete előtt szakemberrel ellenőriztetni a tüzelő-fűtőberendezéseket és az égéstermék-elvezető rendszereket .

Vörösiszap-katasztrófáról és a dunaszekcsői löszfalról is tanulhatnak a diákok a közösségi szolgálat keretében
2015. szeptember 30. 13:58

A katasztrófavédelem megyei szinten több fogadóintézménnyel is várja azokat a diákokat, akik az érettségihez szükséges közösségi szolgálatot polgári védelmi, tűzvédelmi vagy iparbiztonsági területen szeretnék teljesíteni. Azoknak a diákoknak ugyanis, akik 2016. január 1-je után érettségiznek, ötvenórányi közösségi szolgálatot kell teljesíteniük.

Beomlott egy családi ház teteje Dunaszekcsőn
2015. szeptember 29. 15:40

Kedd délelőtt riasztották a mohácsi tűzoltókat Dunaszekcső településre, ahol egy hatvan négyzetméteres családi ház tetőszerkezete szakadt le.

Autóbusz és mikrobusz ütközött össze
2015. szeptember 29. 10:31

Közúti baleset történt kedd reggel a 66-os főút Pécs és Mánfa közötti szakaszán, ahol egy mikrobusz és egy autóbusz ütközött össze. A katasztrófavédelem megyei műveletirányító központjában fél nyolc előtt érkezett a segélyhívás.