Hírek


Három autó ütközött az Edison utcában
2019. október 14. 12:13

Ma hajnalban három személyautó ütközött Pécsen, az Edison utcában.

Hétvégi tűzoltói beavatkozások
2019. október 14. 11:58

A hétvége folyamán összesen tizenöt esetben vonultak a megye tűzoltói. Kettő alkalommal tűzoltásra volt szükség, tíz esetben műszaki mentésre, míg három jelzés tévesnek minősült. A tűzoltói beavatkozások közül az alábbiak voltak a fontosabbak.

"Műemlék 2019." együttműködési gyakorlat Pécsen
2019. október 14. 10:22

Műemlék 2019. elnevezéssel kétnapos együttműködési gyakorlat lesz Pécsen. Interreg - ProteCHt2save projekt keretében megvalósuló gyakorlaton a kulturális örökségek természeti katasztrófák elleni védelme lesz a központi téma.

Megyei lövészversenyt szerveztek a tűzoltók
2019. október 13. 23:53

Az elmúlt héten - hagyományteremtő céllal - rendezte meg a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az I. Pécsi Tűzoltó Lövészversenyt Bogdásán, a körcsönyepusztai lőtéren.

Baranya megye tűzvizsgálói a legjobbak között
2019. október 11. 13:24

Lezárult a tűzvizsgálók országos versenye Hajdúszoboszlón. Október 11-én, pénteken délelőtt szakmai fórummal és ünnepélyes eredményhirdetéssel ért véget az V. Tűzvizsgáló Szakmai Vetélkedő. A verseny záróprogramjának keretein belül a külföldi szakmai stáb tartott előadásokat a résztvevőknek. Folkert van der Ploeg, a holland tűzvizsgáló iskola képviseletében egyebek mellett országa tűzvizsgálati statisztikai adatait ismertette, bemutatta a munkafolyamatot és a képzésük rendszerét. A fórumon technikai fejlesztésekről is hallhattak a résztvevők, mindezt rövid gyakorlati bemutató követte.

Kisteherautó gyulladt ki az autópályán
2019. október 11. 11:33

Ma délelőtt az M6-M60 autópálya mohácsi kihajtójánál egy kisteherautó menet közben kigyulladt.

Üzemanyagot szállító kamion borult az árokba
2019. október 11. 09:33

Ma reggel Szigetvár után, a 6-os számú főúton Barcs felé egy üzemanyagot szállító kamion az árokba borult.

Magyar-horvát búvárgyakorlatot tartottak a Dráván
2019. október 10. 14:30

Az elmúlt héten a Siklósi Katasztrófavédelmi Kirendeltség, a Határszél Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Baranya Speciális Mentők és a horvát tűzoltók nemzetközi katasztrófavédelmi együttműködési gyakorlatot tartottak Donji Miholjac település mellett, a Dráva egyik holtágán, az Öreg Dráván. A gyakorlatot megtekintette a horvát országos tűzoltóparancsnok is.