Hírek


Sugárfelderítés a Mohácsi Határkikötőben
2014. július 25. 12:31

A Mohácsi Határkikötőben 2012. július eleje óta napi huszonnégy órában ellenőrzi a katasztrófavédelem a vízi veszélyes-áruszállítást. A kikötő, mint az ország egyedülálló, stratégiai fontosságú vízi határátkelő létesítménye sajátos helyzetéből adódóan biztosítja a vízi határátlépés, valamint az Európai Unió Schengeni területére történő belépés legalizálását. A héten több vízi jármű ellenőrzése rejtett sugárforrás felkutatásával is kiegészült.

Szolgálatparancsnokok részére tartottak értekezletet
2014. július 25. 09:43

Komlóról, Pécsről, Mohácsról, Szigetvárról és Siklósról érkeztek szolgálatparancsnokok a csütörtöki megbeszélésre, amelyen a megyei igazgató mellett, a humánszakterület vezetője, a tűzoltósági főfelügyelő, a főügyeleti osztályvezető és az ellenőrzési szolgálat belső ellenőre vett részt.

Két új tisztet neveztek ki a megyénkbe
2014. július 24. 15:24

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója javaslatára kinevezte tűzoltó hadnaggyá a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományába Bázing György tű. törzszászlóst és Gerst Csaba János tű. zászlóst.

Szakadékba zuhant egy férfi Fazekasboda közelében
2014. július 24. 11:05

Szerda délután riasztották a véméndi hivatásos tűzoltókat és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot Fazekasboda külterületére, ahol egy férfi gombaszedés közben szakadékba zuhant, és nem tudott önerejéből felmászni.

Homokzsákokkal védekeztek Horváthertelenden
2014. július 23. 09:52

Heves viharzóna érte el Baranya megye egy részét tegnap este. Az Országos Meteorológiai Szolgálat rövid időre másodfokú, azaz narancssárga riasztást adott ki a megye öt járására.

Mezőgazdasági fórumot tartottak Siklóson
2014. július 23. 09:46

A Siklósi Katasztrófavédelmi Kirendeltség a falugazdászok, és mezőgazdászok részére tartott fórumot a hétfői nap során.

Narancs riasztás a megye öt járásában
2014. július 22. 19:21

Az Országos Meteorológiai Szolgálat narancs riasztást adott ki a Szigetvári-, Szentlőrinci-, Pécsi-, Sellyei- és Siklósi járásra a várható nagymennyiségű csapadék miatt.

Vízből mentési gyakorlat Mohácson
2014. július 22. 15:12

A mohácsi Hivatásos Tűzoltóparancsnokságon szolgálatot teljesítő tűzoltókat a vízi balesetek felszámolására, és a vízből történő életmentésre készítették fel a hétfői kiképzésük során.