Hírek


Mentőautó csúszott árokba
2015. május 22. 12:50

Az Országos Mentőszolgálat egyik esetkocsija szenvedett balesetet pénteken délelőtt az 57-es számú főúton, Lánycsók mellett.

Honvédelmi felkészítést szervezett a megyei védelmi bizottság
2015. május 22. 10:44

A védelmi igazgatásban résztvevőknek tartott honvédelmi célú felkészítést a Baranya Megyei Védelmi Bizottság május 19-én. A képzésnek a Baranya Megyei Kormányhivatal Díszterme adott otthont.

A száznegyven éves mohácsi tűzoltóság története
2015. május 21. 15:16

A Katasztrófavédelem magazin legfrissebb számában a száznegyven éves mohácsi tűzoltóság történtével ismerkedhetnek meg az olvasók.

Strandszezon előtti ellenőrzés Mohácson
2015. május 21. 10:31

Rövidesen kezdődik a strandszezon, ezért a mohácsi katasztrófavédelmi kirendeltség iparbiztonsági felügyelője és katasztrófavédelmi megbízottja helyszíni szemlét tartott a Mohács és Kistérsége Tanuszodában és Termálfürdőben.

Gyermeknap alkalmából megnyílnak a tűzoltólaktanyák
2015. május 21. 10:05

Május utolsó vasárnapján, a tavalyi sikeres kezdeményezést folytatva másodjára szervezi meg a katasztrófavédelem az országos katasztrófavédelmi gyermeknapot. Minden gyermek álma, hogy felnőttként tűzoltó lesz. A katasztrófavédelem a nemzetközi gyermeknap alkalmából ezt az álmot váltja valóra, és kedveskedik a kicsiknek azzal, hogy május 31-én nyílt napot tart az ország tűzoltólaktanyáiban. A kicsik és családjuk a gyermeknapon bepillanthatnak a tűzoltók életébe, hiszen a katasztrófavédelem országszerte mintegy 330 tűzoltóságon nyitott szertárkapukkal várja azokat, akik érdeklődnek a tűzoltói hivatás, vagy akár a tűzoltójárművek iránt.

Narancssárga riasztás heves zivatar és felhőszakadás veszélye miatt
2015. május 20. 18:42

Heves zivatar és felhőszakadás veszélye miatt riaszt a meteorológiai szolgálat a Hegyháti és a Szigetvári járásban.

Tűzoltók életmentési gyakorlata a hőerőműben
2015. május 20. 13:59

Huszonhárom pécsi hivatásos tűzoltó gyakorlatozott a napokban a városi hőerőműben.

Pályázat önkéntes tűzoltó egyesületek részére
2015. május 20. 11:46

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Magyar Tűzoltó Szövetséggel közösen pályázatot írt ki az önkéntes tűzoltó egyesületek 2015. évi támogatására. Idén a központi költségvetés a tavalyi évhez képest százmillió forinttal több, négyszáz millió forint összeget biztosított a tűzoltó egyesületek támogatására, amelyből az önkéntes tűzoltó egyesületek pályázati támogatása mellett a beavatkozó egyesületek támogathatók.