Hírek


Tűzoltók is közreműködtek a Pécsi Sürgősségi Napokon
2017. szeptember 25. 11:32

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Sürgősségi Ellátási és Egészségpedagógiai Intézete immáron tizenkettedik alkalommal rendezte meg az elmúlt hétvégén a Pécsi Sürgősségi Napokat. A tanácskozáshoz egy komplex baleseti szimuláció is kapcsolódott, amelyben jelentős tűzoltói beavatkozásra is sor került.

Halálos baleset és több tűzeset is történt a hétvégén
2017. szeptember 25. 09:40

Halálos baleset történt a 6-os számú főúton még szombaton este. Ezen kívül főként a fűtési szezonnal összefüggő esetekhez riasztották a megye tűzoltóit.

Egyenruhások léptek akcióba Pécsett
2017. szeptember 23. 16:30

A fegyveres összetűzések során jelentkező polgári védelmi és tűzoltási feladatokat gyakorlására került sor ma Pécsett a Rét utcában és a Köztársaság tér környékén. A gyakorlat kiváló alkalmat teremtett a társszervek, az önkéntes polgári védelmi szervezetek és a Baranya Megyei Védelmi Bizottság Katasztrófavédelmi Munkacsoport állományának felkészítésére.

Több száz diákot készítettek fel a veszélyhelyzetekre
2017. szeptember 22. 13:04

Ifjúságfelkészítés keretében, mintegy háromszázötven diákot készítettek fel különböző veszélyhelyzetek kezelésére Pécsett pénteken délelőtt.

Új gépjárműfecskendőt kapott a siklósi tűzoltóság
2017. szeptember 22. 12:21

Huszonöt vadonatúj, hazai gyártású gépjárműfecskendőt, valamint öt, korábban hivatásos tűzoltóságokon szolgálatot teljesítő tűzoltóautót adtak át szeptember 21-én Budapesten, a Hősök terén. Ez az esemény adott alkalmat arra is, hogy a magyar fecskendőket gyártó cég bemutassa az általuk tervezett vízszállító jármű prototípusát. Egy új jármű a siklósi hivatásos tűzoltó-parancsnokságra került.

Körbálák égtek a megye két pontján is
2017. szeptember 22. 12:15

Szigetvár és Nagykozár mellett is körbálák gyulladtak meg.

Minion tetoválása van a legfiatalabb pécsi tűzoltójelöltnek
2017. szeptember 21. 12:21

Megjelent a Katasztrófavédelem magazin legújabb száma, amelyben a legfiatalabb pécsi tűzoltójelöltről, Bosznai Benettről is olvashatnak.

Tűzoltóbemutató a Hauni Családi Napon
2017. szeptember 20. 09:51

A Mecseknádasdi Önkéntes Kiemelten Közhasznú Tűzoltó Egyesület felejthetetlen élménnyel gazdagította a napot.