Hírek


Egészségnapon a katasztrófavédelem
2013. október 14. 09:33
Egészségnapot szervezett a Galenus Mentőszolgálat szombaton délelőtt a PTE Deák Ferenc Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola tanulói részére.

A diákok mellett az érdeklődő lakosságot is várták az Őz utcai épületbe, ahol a Galenus Mentőszolgálat elsősegély oktatást tartott, majd válaszolt a sürgősségi ellátáshoz kapcsolódó kérdésekre.

A rendezvényen a katasztrófavédelem sátrában Otártics Roland tűzoltó zászlós és Magyar Zsolt tűzoltó zászlós várták az érdeklődőket. A tűzoltóknál a katasztrófavédelemmel, és a tűzmegelőzéssel kapcsolatos kérdésekre kellett helyesen válaszolniuk a diákoknak. A legügyesebbek az Országos Tűzmegelőzési Bizottság által biztosított ajándéktárgyakat nyerhettek.

Az egészségnap zárásaként egy műszaki mentési bemutatót is láthattak a részt vevők.  A bemutató során  egy személygépkocsi elgázolt egy gyalogost, majd villanyoszlopnak hajtott, amelynek következtében két személy is  beszorult a roncsolódott járműbe. A sérültek közül az egyikük eszméletlen állapotba került. A mentőszolgálat több járművel is a helyszínre sietett, valamint a katasztrófavédelem tűzoltóegységét is riasztották a balesethez. A tűzoltók a sérülteket kiszabadították a gépkocsiból, míg a mentőszolgálat munkatársai stabilizáltálást követően kórházba szállították őket.

A rendezvény jó hangulatban zajlott, a gyerekek játékos formában sok hasznos információt sajátítottak el az elsősegély és a tűzmegelőzés területén.

Fotós: Otártics Roland tű. zls. / Magyar Zsolt tű. zls.

 

Kapcsolódó képek:

Egészségnapon a katasztrófavédelem Egészségnapon a katasztrófavédelem Egészségnapon a katasztrófavédelem
>>> További képek a galériában <<<