Hírek


Lakossági fórumot indít a katasztrófavédelem
2013. november 06. 14:05
A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság lehetőséget kíván teremteni arra, hogy a lakosságban felmerülő kérdésekre maradéktalanul választ adjon. Ebből a célból egy postafiókot hozott létre a megyei igazgatóság, ahová bárki elküldheti a katasztrófavédelem hatáskörébe tartozó kérdését.

Célunk egyrészt az, hogy erősítsük a megelőzés eredményességét, másrészt pedig szeretnénk, ha senkiben nem maradnának nyitott kérdések akár a tűzgyújtási tilalom részletes szabályairól, akár a szén-monoxid érzékelők megfelelő elhelyezéséről van szó.

A megyei igazgatóság az épp aktuális veszélyekkel kapcsolatban folyamatosan tájékoztató közleményeket készít, és minden lehetséges csatornán igyekszik azokat eljuttatni a lakosság irányába. Ettől függetlenül bárkiben felmerülhet olyan konkrét kérdés, amelyre nem kap választ az általános tájékoztatónkból, emellett pedig gyakran a vonatkozó jogszabályok értelmezése sem egyszerű feladat.

Elsősorban a szezonális jellegű veszélyforrások megelőzésével kapcsolatban várjuk a lakosság konkrét kérdéseit, mint például a tüzelő-fűtő berendezések az égéstermék-elevezetők felülvizsgálatának szabályai, a biztonságos tarlóégetés avagy a szén-monoxid érzékelők kérdésköre. De természetesen emellett a katasztrófavédelem hatáskörébe tartozó bármely kérdésre válaszolni fogunk.

Kérdéseiket a lakossagiforum.baranya@katved.gov.hu elektronikus címre küldhetik el. A leveleket anonim módon kezeljük, majd a megkereséseket összegyűjtve adunk választ a baranya.katasztrofavedelem.hu internetes oldalon.