Hírek


Tömeges autóbusz-baleset az M60-as autópályán
2014. február 07. 23:28
Tíz méter mély árokba csúszott és oldalára borult egy román forgalmi rendszámú, különjáratként közlekedő autóbusz az M6-os és M60-as autópálya összekötő szakaszán Babarc közelében.

A baleset az 57-es számú útra vezető lehajtó előtti nagy kanyarban, a sztráda Budapest felé vezető oldalán történt este negyed nyolc körül.  A buszon 22 személy utazott három román és tizenkilenc magyar állampolgár, felnőttek és gyermekek vegyesen.

A helyszínre a mohácsi, a véméndi és a pécsi tűzoltók érkeztek, akik az oldalára borult járműből azonnal megkezdték a sérültek mentését. Miután minden utast átadtak a mentőszolgálat munkatársainak, megemelték a buszt, és átvizsgálták annak környezetét. Szerencsére további sérülteket nem találtak.

A mentőszolgálat egy úgynevezett osztályozó ponton, a helyszínen felállított sátorban osztályozta az utasokat a sérülések súlyossága szerint.  A tömeges baleset érintettjeit helyszíni ellátást követően Pécsre és Mohácsra szállították kórházba.

A tűzoltók minden poggyászt kiemeltek a buszból, majd a rendőrség megőrzésre elszállította azokat. A katasztrófavédelmi megbízottak az érintett kórházakban tájékozódnak a balesetet szenvedett személyek állapotáról, és amennyiben szükség van rá, gondoskodnak az átmeneti elhelyezésükről. A katasztrófák, és más tömeges események feldolgozására megalakított krízis intervenciós team pszichológusai is segítséget nyújthatnak a sérültek felépülésében.

A balesetet szenvedett autóbuszt szombaton emelik majd ki a tíz méter mély árokból.


 

Kapcsolódó képek:

Tömeges autóbusz-baleset az M60-as autópályán Tömeges autóbusz-baleset az M60-as autópályán Tömeges autóbusz-baleset az M60-as autópályán
>>> További képek a galériában <<<