Hírek


Tűzmegelőzési tájékoztatók kerültek a társasházak hirdetőtábláira
2014. április 23. 11:13
A Baranya Megyei Tűzmegelőzési Bizottság két megújult lakosságtájékoztató kiadványt készített az elmúlt időszakban, amelyek a háztartásokban bekövetkező tűzesetek és a szabadtéri tüzek megelőzésére hívják fel a figyelmet. A tájékoztatók egy részét a katasztrófavédelmi megbízottak helyezték ki a társasházak hirdetőtábláira.

A Siklósi Katasztrófavédelmi Kirendeltség több úton terjesztette a Bizottság kiadványait. Ötven közös képviselőnek postai úton küldték el a tájékoztató anyagokat, akik saját lakóközösségükben helyezték ki a legfontosabb információkat.

Több társasházat személyesen kerestek fel a kirendeltség munkatársai, ahol egy-egy lakógyűlésen beszéltek a háztartásokban keletkező tűzesetek megelőzésének lehetőségeiről és a szabadtéri tüzekkel kapcsolatos tudnivalókról.

Baranya megyében a 2013-as évben közel ötszáz otthon jellegű létesítményben bekövetkezett tűzeset történt, amely egy kis körültekintéssel és odafigyeléssel elkerülhető lett volna. A legtöbb esetben tüzelő-fűtő berendezéshez kapcsolódóan következett be tűz, de gyakori volt a főzéshez-sütéshez köthető káresetek száma is, ezért döntött úgy a Baranya Megyei Tűzmegelőzési Bizottság, hogy a közös képviselők útján minél több állampolgárhoz eljuttatja a megelőző jó tanácsokat.

A tájékoztatók terjesztésében partnerek az önkormányzatok, és a településeken katasztrófavédelmi feladatokat végző közbiztonsági referensek is, akik a falvak és városok hirdetőtábláira helyezték ki az aktuális információkat. A katasztróavédelem célja, hogy a megelőző tájékoztatás hatására ebben az évben csökkenjen a tűzesetek száma.

A Baranya Megyei Tűzmegelőzési Bizottság szezonális tájékoztatóit itt találja:

Otthon jellegű tűzesetek megelőzése

Szabadtéri tüzek megelőzése


 

Kapcsolódó képek:

Tűzmegelőzési tájékoztatók kerültek a társasházak hirdetőtábláira Tűzmegelőzési tájékoztatók kerültek a társasházak hirdetőtábláira Tűzmegelőzési tájékoztatók kerültek a társasházak hirdetőtábláira