Hírek


Nagykozáron és Pécsváradon készültek a legjobb fotók
2015. augusztus 05. 12:21
A katasztrófavédelem kiemelt célja a lakosság hiteles tájékoztatása, amelyhez szorosan kapcsolódik a megfelelő minőségű fotók készítése a beavatkozásokról, gyakorlatokról és a rendezvényekről. 2015 január hónaptól kezdődően a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság elismerésben részesíti a hónap legjobb felvételét.

A fotók készítése a tűzoltói beavatkozást igénylő káresemény helyszínén gyakran a kiérkező tűzoltókra hárul. A tűzoltók munkája mindenekelőtt az emberi élet és az anyagi javak mentése. Az elsődleges feladatok elvégzését követően azonban lehetőségük van a beavatkozóknak fényképek készítésére is. A megyei informatikai fejlesztésnek köszönhetően a kirendeltségeken, tűzoltó-parancsnokságokon és a katasztrófavédelmi őrsökön készült felvételeket a tűzoltók egy közös szerverre töltik fel, amelyhez a megyei katasztrófavédelmi szóvivőnek is hozzáférése van. A fejlesztésnek köszönhetően a fényképek eredeti méretben, és azonnal eljutnak a megyei igazgatóságra. A szóvivő ezt követően közzéteszi az arra alkalmas felvételeket a megyei honlapon, és feltölti őket az országos médiaszerverre, ahonnan a regisztrált sajtómunkatársak letölthetik a káreseti és protokoll rendezvényeken készült fotókat.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a megyék legjobb felvételei közül választja majd ki az „Év fotóját” is, amelyet díjazásban fog részesíteni. A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetőjének további terve, hogy a megyei díjazott fotóiból egy saját naptárat is készíttet a megyei állomány részére.

Júniusban a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a június 3-án Pécsváradon történt tűzeset során készült fénykép készítéséért kapta meg az elismerést.

Májusban a Pécsi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, a május 2-án Nagykozáron történt tűzeset során készült fénykép készítéséért kapta meg az elismerést.