Hírek


Gyermeknap alkalmából megnyílnak a tűzoltólaktanyák
2016. május 25. 14:53
Rengeteg kisgyermek álma válhat valóra a hétvégén, hiszen a katasztrófavédelem idén is megnyitja a tűzoltószertárak kapuit a Nemzetközi Gyermeknap alkalmából, immár harmadik alkalommal.

Május utolsó vasárnapján, a korábbi sikeres kezdeményezést folytatva harmadszorra szervezi meg a katasztrófavédelem az országos katasztrófavédelmi gyermeknapot. Minden gyermek álma, hogy felnőttként tűzoltó lesz. A katasztrófavédelem a nemzetközi gyermeknap alkalmából ezt az álmot váltja valóra, és kedveskedik a kicsiknek azzal, hogy 2016. május 29-én (vasárnap) délelőtt 10 órától délután 16 óráig nyílt napot tart az ország tűzoltólaktanyáiban. A kicsik és családjuk a gyermeknapon bepillanthatnak a tűzoltók életébe, hiszen a katasztrófavédelem országszerte nyitott szertárkapukkal várja azokat, akik érdeklődnek a tűzoltói hivatás, vagy akár a tűzoltójárművek iránt.

Az érdeklődők megtekinthetik meg a tűzoltó-parancsnokságok, katasztrófavédelmi őrsök és a programban résztvevő önkéntes tűzoltó egyesületek laktanyáit, kiállításait és speciális járműveit.  A katasztrófavédelmi gyermeknapon több próbariasztást is tartanak majd a tűzoltólaktanyákban, így az érdeklődők azt is láthatják, hogy hogyan csúsznak le a tűzoltók a szertárba vezető csövön és öltöznek fel beavatkozó ruhába másodpercek alatt, hogy a jelzést követő százhúsz másodpercen belül el tudjanak indulni a bajba jutottak megsegítésére.

Baranya megyében az alábbi helyszíneken várják a látogatókat:
 

Sellyei Katasztrófavédelmi Őrs

7960 Sellye, Dráva utca 23.
 

Komlói Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

7300 Komló, Berek u. 12.

 

Pécsi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

7627 Pécs, Engel J. u. 1.

 

Mohácsi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

7700 Mohács, Liszt F. u. 28.

 

Siklósi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

7800 Siklós, Gyűdi u. 24.
   

Szigetvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

7900 Szigetvár, József A. u.87.
  

Véméndi Katasztrófavédelmi Őrs

7726 Véménd, Szabadság tér 11.