Hírek


Kihirdették Baranya megyében az Országos Tűzmegelőzési Bizottság alkotói pályázatának megyei nyerteseit
2017. június 07. 13:01
470 alkotás érkezett, nehéz volt a döntés.

Pontosan 470 alkotói pályázat érkezett Baranya megye iskolásaitól, óvodásaitól arra a 2017 márciusában elindított alkotói pályázatra, amelyet az Országos Tűzmegelőzési Bizottság hirdetett meg óvodások, általános iskolások és középiskolások részére. A felmenő rendszerű pályázatra az iskolások a 6-10 éves, a 11-14 éves, valamint a 15-18 éves korcsoportban küldhettek be alkotásokat. A pályázatok elbírálását követte a tegnapi ünnepélyes díjátadó.

Az országos pályázat fővédnöke Dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy főigazgató, az Országos Tűzmegelőzési Bizottság elnöke. Az országos bírálóbizottság elnöke Dr. Bérczi László tű. dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő. A megyei pályázat védnöke: Mácsai Antal tű. ezredes, főtanácsos, igazgató, a Baranya Megyei Tűzmegelőzési Bizottság elnöke.

A pályázat központi témája a tűzvédelem volt. Ezt a tűzoltó hivatás bemutatásával, egy tűzoltói beavatkozás ábrázolásával, vagy bármilyen más ötletesen elkészített, a tűzvédelem fontosságát hangsúlyozó művel be lehetett bemutatni. Érkeztek is a szabadkézi rajzok, számítógépes rajzok, egyéb kézműves alkotások, versek és mesék szép számmal, az óvodások  összesen 166 rajzot, az iskolások pedig összesen 304 alkotást küldtek be a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra, minden kategóriában.

A bírálóbizottságnak nem volt könnyű dolga, hiszen szebbnél szebb rajz, mese és vers érkezett, és némely olyan magas színvonalú volt, olyan mélyen megragadta a tűzoltói hivatást, illetve a tűzvédelem témáját, hogy némely szem is könnybe lábadt a bírálás közepette.  A bírálóbizottság munkájában részt vett több Megyei Tűzmegelőzési Bizottsági tag is, köztük Németh Rudolf a Mecsekerdő Zrt. műszaki osztályvezetője, Omacht Zoltán a Duna-dráva Nemzeti Park tájegység vezetője, Farkas Gyula az OMSZ vezető mentőtisztje.

Mácsai Antal tű. ezredes igazgató a tegnapi díjátadó ünnepségen megköszönte a gyerekeknek, szülőknek, tanároknak azt a rengeteg energiát, odaadást amit a pályázati alkotásokba fektettek, és minden egyes gyermeknek személyesen gratulált az elért eredményhez, a legkitartóbbak az ünnepség végén külön is fotózkodhattak vele.

A díjazottaknak a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság teljes állománya nevében szívből gratulálunk!

 

Fotós: Baranya MKI

 

Kapcsolódó képek:

Kihirdették Baranya megyében az Országos Tűzmegelőzési Bizottság alkotói pályázatának megyei nyerteseit Kihirdették Baranya megyében az Országos Tűzmegelőzési Bizottság alkotói pályázatának megyei nyerteseit Kihirdették Baranya megyében az Országos Tűzmegelőzési Bizottság alkotói pályázatának megyei nyerteseit
>>> További képek a galériában <<<

 

Kapcsolódó információk: