Hírek


Katasztrófavédelmi Mobil Labor kiállítása az egyetemen
2017. október 13. 12:54
Különleges katasztrófavédelmi eszközök, kutató-mentő robot, valamint tudásjáték várta az érdeklődőket csütörtök délelőtt.

Az Országos Atomenergiai Hivatal „Atomenergiáról – mindenkinek” elnevezésű rendezvénysorozatának egyik állomásaként a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpontjában várták a kiállítók az látogatókat. A regionális konferencián áttekintették a nukleáris kérdésekhez kapcsolódó területeket, amelyek gyakran előfordulnak a médiában és érdekelhetik a lakosságot.

A kiállításon a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Katasztrófavédelmi Mobil Laborja is jelen volt. Az igazgatóság standján az „akkor és most” téma keretében az érdeklődők megtekinthették valamennyi jelenlegi- és a korábbi évek során használt eszközparkot. Az interaktív bemutatón a katasztrófavédelem rendszerében alkalmazott terepi sugárszint- és szennyezettség-mérő műszerek, voltak láthatók. Továbbá a látogatók megismerkedhettek a sugárkapu működésével, valamint a Katasztrófavédelmi Mobil Labor meteorológiai állomásával is.

 


 

Kapcsolódó képek:

Katasztrófavédelmi Mobil Labor kiállítása az egyetemen Katasztrófavédelmi Mobil Labor kiállítása az egyetemen Katasztrófavédelmi Mobil Labor kiállítása az egyetemen
>>> További képek a galériában <<<