Hírek


Hétvégén történt
2017. december 04. 15:22
Tűzesethez és műszakai mentéshez is riasztották a Baranya megyei tűzoltókat a hétvége folyamán.

Péntek reggel egy Pécs, Diana téri tízemeletes panelház 6. emeleti lakásában élő idős hölgy rosszul lett, a bejárati ajtót nem tudta kinyitni. A kiérkező egységek a 7. emeleti lakásból, kötélbiztosítással egy főt leengedtek, aki bejutott a lakásba, majd a bejárati ajtót kinyitva beengedte a mentősöket, akik kórházba szállították a hölgyet.

Szombat reggel a kertvárosi Erika utcában parkoló személygépjármű motortere kapott lángra. A pécsi hivatásos tűzoltók a tüzet eloltották, személyi sérülés szerencsére nem történt.

Vasárnap a hajnali órákban Lippón, a Dózsa György utcában egy családi ház különálló kazánháza égett teljes terjedelmében. A mohácsi hivatásos tűzoltók a lángokat négy vízsugárral fékezték meg, a tűz szerencsére nem terjedt át a lakrészre, személyi sérülés nem történt. A fűtésrendszer helyreállításáig az ott lakók rokonokhoz költöztek.

Vasárnap reggel a Rózsadombon egy Volkswagen Polo típusú személygépkocsi megcsúszott az úton és fának ütközött. A járműben ketten utaztak, az egyikük a baleset következtében beszorult az autóba. Az egység a járművet stabilizálta, áramtalanította, majd egy vízsugár biztosítása mellett, hidraulikus mentőkészlet használatával a sérültet kiszabadította. A beavatkozás ideje alatt teljes útzár volt a helyszínen. A sérültet a tűzoltók a mentőszolgálat munkatársainak átadták.

Vasárnap délután Mohácson egy Horváth Kázmér utcai lakásban egy idős hölgy nem adott életjelet magáról. A kiérkező egység a bejárati ajtó melletti ablakon át bejutott a lakásba és a bejárati ajtót kinyitotta. A mentőszolgálat munkatársai már sajnos nem tudtak rajta segíteni, az idős hölgy elhunyt.

 


 

Kapcsolódó képek:

Hétvégén történt Hétvégén történt Hétvégén történt