Hírek


Ne égess! 11. pályázati felhívás
2018. január 04. 11:31
A Katasztrófavédelem Központi Múzeuma idén tizenegyedik alkalommal hirdet rajz-és irodalmi pályázatot általános iskolás tanulók számára Ne égess! címmel. A pályázat versenykiírása lehetőséget ad arra, hogy a diákok szabadon alkothassanak a múlt, a jelen vagy akár az általuk jövőben elképzelt, tűzzel kapcsolatos tárgyakról, eseményekről.

A versenyt idén is két korcsoport számára hirdetjük meg. Az alsó- és felső tagozatos diákok esetében egyaránt arra vagyunk kíváncsiak, milyennek gondolják, látják, képzelik el a múlt, a jelen, vagy a jövő tűzoltó versenyét. A pályaműveket A4-es vagy A3-as rajzlapokon ceruzarajz, filc, tempera, vízfesték, ragasztott képek stb. formában várjuk.

Az irodalmi pályázat felső tagozatos diákoknak szól, melyre ezúttal „Tűzoltó verseny szervezője vagy résztvevője voltam” illetve „Ilyen lehetett egy nemzetközi tűzoltó verseny 100 évvel ezelőtt” címmel várunk alkotásokat. A pályaművek személyes élményeken, hallott történeteken is alapulhatnak, de lehetnek a szárnyaló fantázia szüleményei is. A fogalmazások szabadon választott műfajban készülhetnek akár vers, elbeszélés, mese, fantasy, stb. formájában.

Kérjük, hogy a pályázatokat – iskola, osztály, felkészítő tanár megjelölésével - postai úton, az irodalmi alkotásokat postán vagy e-mailben juttassák el a múzeum címére. Elérhetőségként lehetőleg e-mail címet és telefonszámot is kérünk!
A múzeum elérhetősége:  
1105 Budapest, Martinovics tér 12., illetve  kok.muzeum@katved.gov.hu
A beküldési határidő: 2018. február 2. / péntek /
A győzteseket és helyezetteket februárban ünnepélyes eredményhirdetésen jutalmazzuk, a kiemelkedő alkotásokból kiállítást rendezünk.
A pályázattal kapcsolatban felmerülő kérdésekre a fenti e-mail címen, illetve a 06 1 261 35 86-os telefonszámon válaszolunk.