Hírek


Hétvégi káreseti összefoglaló
2018. január 08. 14:51
A hétvége folyamán összesen 11 jelzés érkezett a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz, amelyek alapján a megye hivatásos tűzoltói négy tűzesethez, valamint kettő műszaki mentést igénylő esethez vonultak. Öt jelzés tévesnek minősült.

Tűzesetek:

2018. január 5.

Mohácson, egy kétszintes családi ház konyha helységében keletkezett tűz. A mohácsi hivatásos tűzoltók 3 egységgel érkeztek a helyszínre, amikor a konyhában a páraelszívó és a gáztűzhelyen hagyott edények égtek. Az egység a tüzet egy gyors beavatkozó vízsugárral oltotta el, valamint a konyhából egy gázpalackot is kihozott. A tűz a ház többi helységét veszélyeztette, de nem terjedt át, másban kárt nem okozott. A tűzesettel összefüggésben személyi sérülés nem történt.

2018. 01. 07.

Pécsen, egy társasház egyik lakásában nagy mennyiségű füst gyűlt össze. A pécsi tűzoltók két egységgel érkeztek a helyszínre. A lakásban tartózkodó személyeknek sikerült az épületet elhagyniuk, őket a mentőszolgálat munkatársai vizsgálták meg, majd kórházba szállították. A tűzoltók az épületben méréseket végeztek, de szén-monoxid érték nem volt kimutatható. A kéményseprő megvizsgálta a kéményt, és megtiltotta a használatát.

Pécsen egy mozdony alján elhelyezett fűtőcső szigetelése izzott, amelyet a mozdonyvezető a vasútállomáson porral-oltó berendezéssel megszüntetett. A kiérkező tűzoltók a mozdonyt átvizsgálták. Személyi sérülés nem történt, a mozdonyban kár keletkezett.

Pécsen egy családi ház villanyóra szekrénye gyulladt ki. A pécsi tűzoltók egy egységgel érkeztek a helyszínre, porral-oltó berendezéssel a tüzet eloltották, majd miután az áramszolgáltató szakemberei a családi házat leválasztották a hálózatról, kéziszerszámmal kibontották a villanyóra szekrényt. A tűz nem terjedt át a környezetére, kár csak a villanyórában keletkezett. A lakók a villanyóra helyreállításáig ismerősökhöz költöztek. Az eset kapcsán személyi sérülés nem történt.

Műszaki mentések:

2018. 01. 05.

Szigetváron egy társasház földszinti lakásába a cserépkályha ajtaján visszaáramlott a füst. A szigetvári hivatásos tűzoltók két egységgel érkeztek a helyszínre, a lakást kiszellőztették, a kályhában a tüzet eloltották, illetve a többi lakást is átvizsgálták. Az eset kapcsán személyi sérülés nem történt.

2018. 01. 07.

Pécsen, a hivatásos tűzoltók egy társasház harmadik emeleti lakásába nyújtottak segítséget a bejutásban.