Hírek


Közbiztonsági referensek értekezlete Szigetváron
2018. február 13. 13:32
A szigetvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség 2018. február 13-án tartotta meg a közbiztonsági referensek I. negyedéves értekezletét.

Gál Zsolt tű. ezredes, kirendeltségvezető köszöntötte a referenseket és Boda település polgármesterét, majd megköszönte az előző évben elvégzett munkájukat és átadta nekik a személyre szóló felügyeleti értékelésüket.

Orsányi Zsolt tű. alezredes, polgári védelmi felügyelő vázolta az idei évi, kirendeltség által tervezett települések felülvizsgálati tervét. Ezen felülvizsgálatok során a kirendeltségvezető találkozik a polgármesterekkel, akikkel felülvizsgálják, pontosítják a települések veszélyelhárítási-, illetve polgári védelmi szervezeteinek okmányrendszerét. A felügyelő külön feladatként megemlítette a települések veszélyelhárítási terveinek éves pontosításának szükségességét, amelyet március 31-ig kell végrehajtani a településeken.

Mindezeken túl felhívta a figyelmet arra, hogy a szeszélyes időjárási körülmények miatt egyszerre kell készülni a téli havazással, illetve a vízkárelhárítással összefüggő feladatok végrehajtására. Szó esett a katasztrófavédelmi kezdő készlet szükségességéről, a védekezési napló vezetéséről, lebiztosított technikai eszközök alkalmazásáról, valamint a vis maior támogatások feltételeiről.

Forrás: Orsányi Zsolt tű. alezredes

 

Fotós: Nyári József c. tű zászlós

 

Kapcsolódó képek:

Közbiztonsági referensek értekezlete Szigetváron Közbiztonsági referensek értekezlete Szigetváron Közbiztonsági referensek értekezlete Szigetváron
>>> További képek a galériában <<<