Hírek


Jól teljesítettek az ifjak a megyei fordulón
2018. április 12. 13:56
A mai napon zajlott a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon a felmenő rendszerű Országos Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny megyei döntője, ahol a helyi megmérettetésen győztes általános-, és középiskolás gyerekek mérték össze tudásukat.

Az elmúlt hetekben Pécsett, Mohácson, Komlón, Siklóson és Szigetváron tartottak helyi fordulókat, ahonnan a legeredményesebb középiskolás és általános iskolás csapatok jutottak be a megyei döntőbe. A tét nem kisebb, mint az, hogy mely iskola képviselheti Baranya megyét a fővárosi, országos döntőben.

A tíz iskolás csapatot és felkészítő tanáraikat Mácsai Antal tűzoltó ezredes igazgató, főtanácsos köszöntötte. Megjegyezte, hogy a jelenlévők mind győztesek, hiszen a megyei fordulóra a legjobb csapatok kerültek be. Emlékeztette a gyerekeket, hogy a versenyre való készülés során, valamint a feladatok megoldásával olyan ismeretekre tesznek szert, amit az életben még használni tudnak, és szükség esetén - ennek az ismeretnek a birtokában - segíteni fognak tudni az embereknek. Végezetül eredményes, és balesetmentes versenyzést kívánt a résztvevőknek.

Ezt követően Egri Krisztián tűzoltó alezredes polgári védelmi felügyelő ismertette a legfontosabb tudnivalókat, majd Torma Csaba tűzoltó alezredes, siklósi polgári védelmi felügyelő munkavédelmi szabályokból tartott tájékoztatót.

A gyerekeket tíz állomáson várták különböző feladatok. Ezek során elméleti és gyakorlati feladatokkal találkoztak az egészségügy, honvédelem, veszélyes anyagok, árvízvédelmi felkészülés, tűzoltás, és veszélyes anyagokkal kapcsolatos témakörben. Emellett egy kiépített kötélpályán és túlélő pályán is bizonyíthattak a nebulók.

A feladatok megoldását követően a versenybizottság összesítette a pontszámokat, és az eredményhirdetésen ismertette a helyezéseket. A csapatok az eredményhirdetésen a megyei igazgatótól vehették át az okleveleket, ajándékokat és a dobogós helyezetteknek járó kupát.

Helyezések:

Általános iskola

1. Mohács Térségi Általános Iskola
2. Dél-Zselic Általános Iskola Somogyapáti Általános Iskolája
3. Hegyháti Általános Iskola – Mágocs
4. Beremendi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
5. Szalántai Általános Iskola Arany János Általános Iskolája


Középiskola

1. Baptista Szeretetszolgálat EJSZ Széchenyi István Gimnáziuma, Szakgimnáziuma, Általános Iskolája és Sportiskolája
2. Újhelyi Imre Mezőgazdasági és Közgazdasági Szakgimnázium, Szentlőrinc
3. PSZC Mohácsi Radnóti Miklós Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája
4. Nagy László Gimnázium – Komló
5. Siklósi Táncsics Mihály Gimnázium

 

 

 

 


 

Kapcsolódó képek:

Jól teljesítettek az ifjak a megyei fordulón Jól teljesítettek az ifjak a megyei fordulón Jól teljesítettek az ifjak a megyei fordulón
>>> További képek a galériában <<<