Hírek


Közbiztonsági referensek továbbképzését és aratási konferenciát tartottak Mohácson
2018. június 06. 15:19
A Mohácsi Katasztrófavédelmi Kirendeltségen június 4-én rendezték meg a kijelölt közbiztonsági referensek továbbképzését és egyben az aratási konferenciát.

A rendezvény megnyitóját követően May Károly tűzoltó alezredes, tűzoltósági felügyelő ismertette az elmúlt évek mezőgazdasággal kapcsolatos tűzesetek számszerű adatait, az aratásra történő felkészülés feladatainak szükségszerűségét, a betakarításban résztvevő járművek tűzvédelmi felülvizsgálatának előírásait. Tájékoztatójában összefoglalta a tűzesetek megelőzése érdekében betartandó tűzvédelmi előírásokat, továbbá a termények szárítása során az üzemeltetőre és a kezelőszemélyzetre háruló feladatokat.

Ezt követően Oláh Tibor tűzoltó ezredes, polgári védelmi felügyelő tájékoztatót tartott a május 10-én, Lánycsók községre hullott nagy mennyiségű csapadék hatására bekövetkezett, elöntéssel járó villámárvízről, mely több utcát és számos lakóházat érintett.  A környező mezőgazdasági földterületekről érkező víz levonulását követően iszap maradt az utakon, a parkokban, a magánházak udvarán. Az esemény felszámolása érdekében gondoskodni kellett a terület iszapmentesítéséről, a szükséges fertőtlenítések elvégzéséről, valamint intézkedés szükséges a játszótéri homok cseréjének mielőbbi elvégzésére. A felügyelő előadásában kihangsúlyozta, hogy az ilyen és ehhez hasonló események megelőzése, a következmények csökkentése érdekében a földhasználóknak, tevékenységük során törekedniük kell a domborzati adottságok miatt veszélyeztetett területeken az erózió megakadályozására, annak minimalizálására.

Végezetül Till Gábor tűzoltó alezredes, iparbiztonsági felügyelő ADR (közúti veszélyes áruszálllítás) témában tartott előadást a hallgatóság részére. Vázolta a veszélyes áru közúti szállításainak előírásait, különösképp a mezőgazdasági tevékenységgel összefüggő felhasználás céljából szállított gázolajra, mezőgazdasági vegyszerekre, az azt szállító járművekre, valamint azok vezetőire vonatkozó előírásokat.


 

Kapcsolódó képek:

Közbiztonsági referensek továbbképzését és aratási konferenciát tartottak Mohácson Közbiztonsági referensek továbbképzését és aratási konferenciát tartottak Mohácson Közbiztonsági referensek továbbképzését és aratási konferenciát tartottak Mohácson
>>> További képek a galériában <<<