Hírek


Szolgálatba állt az új gépjármű
2018. július 02. 12:21
Az R-16 hazai gyártású Rába fecskendő mellett egy Volkswagen Amarok típusú speciális szolgálati feladatokat ellátó szer átadásával korszerűsítették a megyei igazgatóság szerállományát.

Az új technika egy Mitsubishi Pajero típusú terepjárót váltott, amellyel a készenléti szer és a rajta lévő személyzet által használt felszerelések korszerűsítése is megtörtént. A régi szer tartalék gépjárműként üzemel a továbbiakban. A közelmúltban átadott  gépjármű üzembe helyezésének feltétele, hogy az autót használó állomány vezetéstechnikai tréningen vegyen részt.

Az ilyen képzések célja, hogy a már meglévő és az újonnan szolgálatba állított járművek a vonulások során jelentkező fokozott menetdinamikai tulajdonságaira felkészítse az állományt.  Ezen képzéseken kiemelt hangsúlyt fektetnek a jármű manőverezhetőségére, hirtelen fékezéskor jelentkező tulajdonságaira, illetve a szűk helyeken történő manőverezésre.

Ezeket a képzéseket az országosan kijelölt és képzett vezetéstechnikai oktatók tartják, Baranya megyében Mehlmann Norbert tű. zászlós bonyolította le a napokban a pogányi repülőtér pályáján.

Fotós: BMKI

 

Kapcsolódó képek:

Szolgálatba állt az új gépjármű Szolgálatba állt az új gépjármű Szolgálatba állt az új gépjármű
>>> További képek a galériában <<<