Hírek


Előzzük meg a gázvezeték sérüléseket!
2018. július 10. 08:57
Az elmúlt időszakban jelentősen megnövekedett a gázelosztó-, gázcsatlakozó vezetékek megsértésével, átvágásával kapcsolatos káresemények száma Baranya megyében. Ezek nagy része a magánterületeken végzett tereprendezési és kertfenntartási munkálatok során következett be.

A gázvezeték rongálások megelőzése érdekben a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és az E-ON Dél-dunántúli Gázhálózati Zrt. felhívja a lakosság figyelmét, hogy az ingatlanokon végzett kertfenntartási és felújítási, - különösen a magas fűben végzett fűkaszálás, valamint épületszigetelési, karbantartási munkálatok során fokozott figyelemmel legyenek a gázelosztó,- gázcsatlakozó vezetékek elhelyezkedésére, ezzel elkerülve, hogy azok megsértésével, átvágásával  káresemények következzenek be.

Emiatt kérjük, hogy amennyiben ilyen jellegű munkavégzést terveznek, tájékozódjanak- mindannyiunk biztonsága érdekében- a közművek elhelyezkedéséről, szükség esetén egyeztessenek a területen üzemelő közművek üzemeltetőivel. Amennyiben megtörténik a gázvezeték rongálódása, haladéktalanul kezdjék meg az áramtalanítást, hagyják el a területet, hívják a 112 segélyhívót és értesítsék a közvetlen szomszédokat.

A gázvezeték sérülésének elkerülése érdekében a gázszolgáltató vállalja, hogy az Önkormányzat által tervezett tereprendezéssel és vízelvezető árkok takarításával is összefüggő munkálatoknál, a gázvezeték elhelyezkedéséről a térképeket díjmentesen biztosítja.

Bízunk benne, hogy a rongálások számát és ezáltal a veszélyeztetést jelentősen csökkenteni tudjuk.

Együttműködésüket köszönjük!