Hírek


Hétvégi káreseti összefoglaló
2018. augusztus 07. 05:57
A hétvégén összesen kilenc esetben vonultak a megye tűzoltói. Három alkalommal tűzesethez riasztották őket, ötször műszaki mentésben működtek közre. Kettő bejelentés volt, ami tévesnek minősült.

Tűzesetek:

2018. 08. 04.

Pécsen az egyik utcában a szemetes konténerek mellett összehordott szemét égett (ágymatrac). A műanyag konténer alja kiégett, de a tűz nem terjedt tovább, nem veszélyeztetett semmit. A pécsi tűzoltók a tüzet egy sugárral eloltották.

2018. 08. 05.

Botykapeterden egy bokor gyulladt meg az egyik utcában, amit az ott lakók végül eloltottak, így tűzoltói beavatkozásra nem volt szükség, személyi sérülés illetve anyagi kár nem keletkezett.

2018. 08. 05.

Kővágószőlős és Hetvehely között, egy kavicsos pihenőhely közepén, egy farönk, illetve műanyag palack égett, füstölt, az erdőt veszélyeztette. A pécsi hivatásos tűzoltók a tüzet egy sugárral eloltották, így kár nem keletkezett. Az eset kapcsán személyi sérülés nem történt.

Műszaki mentések:

2018. 08. 03.

Pécsen, egy összeközművesített családi háznak a konyhájában gázszagot éreztek a lakók. Értesítették a tűzoltókat, valamint a házban a gázt részlegesen elzárták, áramtalanítottak, valamint megkezdték az épület szellőztetését. A pécsi hivatásos tűzoltók az ingatlant átvizsgálták és megállapították, hogy a konyhában lévő gáztűzhely bekötő flexibilis csöve elrepedt és ott szivárgott a gáz. Ezt követően a tűzoltók az egész épületben elzárták a gázt, és a lakóépületet ismét kiszellőztették. A sérült vezetékkel kapcsolatos további feladatokat a gázszolgáltató szakemberei végezték el.

Komló-Határtető között három személygépkocsi ütközött. A Komlóról közlekedő személygépjárműnek – amelyben két fő utazott - Mánfa irányából érkező és átsodródott autó ütközött, amelybe pedig a szintén Mánfa irányából érkező harmadik jármű hajtott bele. A komlói és pécsi hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, a sérült autókat kézi erővel az egyik forgalmi sávba tolták, majd a forgalom irányításában segítettek. Az eset kapcsán személyi sérülés nem történt.

2018. 08. 04.

Bogádon az egyik ház pincéjéből víz folyt ki az udvarra. A pécsi tűzoltók a vizet szivattyú segítségével eltávolították, valamint a vízvezetéket elzárták.

Drávaszabolcson, a határkikötőhöz vezető úton egy hat méter magas fa megdőlt, a közlekedést akadályozta, amit a siklósi tűzoltók végül motoros láncfűrész segítségével távolítottak el.

Pécsen, négyszintes téglaépítésű társasházak közötti területen gépi földmunkát végeztek, amikor a munkálatok közben megvágtak egy csatlakozó gázcsövet. A munkások a gépeket leállították, a területet elhagyták, a helyszínre érkező rendőrök a környező épületeket elkezdték kiüríteni, a területet 100 méteres távolságban kordonszalaggal biztosították. A pécsi hivatásos tűzoltók négy egységgel érkeztek a helyszínre, és légzőkészülékben - sugár fedezete mellett - a gázkiömlés környékét biztosították, majd feszítő-vágó eszközzel a sérült gázcsövet elszorították. A gázszolgáltató szakemberei a saját eszközükkel elszorították a sérült gázvezetéket, az érintett gázszakasz helyreállításáról ők gondoskodnak. A műszaki mentés ideje alatt a környező épületekből, 10 lakásból 13 főnek kellett ideiglenesen elhagyni az otthonát, akik a káresemény felszámolását követően visszatérhettek lakásaikba.


 

Kapcsolódó képek:

Hétvégi káreseti összefoglaló Hétvégi káreseti összefoglaló