Hírek


Felkészülnek a kárhelyszíni elsősegélynyújtásra
2018. augusztus 31. 12:52
Már többször is bizonyított a Disaster Medic képzés fontossága a program 2016-os bevezetése óta. A káreseményekhez kiérkező tűzoltók egészségügyi ismeretei számos alkalommal hozzájárultak az életmentés hatékonyságához.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha például egy közúti balesethez riasztják a tűzoltókat, akkor a mentők kiérkezéséig az alapvető elsősegélynyújtási feladatokat el tudják látni, illetve felmérik a sérülés jellegét, így a mentőszolgálat munkatársainak már fontos információkat tudnak átadni a sérült állapotáról. Jelenleg minden szeren jelen van legalább egy kolléga, aki elvégezte a Medic II. képzést, és megfelelő ismeretekkel rendelkezik ahhoz, hogy hogyan kell hozzányúlni egy sérülthez, viszont mivel ez egy csapatmunka, nagyon fontos, hogy a többi beavatkozónak is legyen alapszintű elsősegélynyújtási ismerete, hogy együtt tudjon dolgozni a medices kollégával.

Így minden héten az oktatási tematika részét képezi az egészségügyi tudás bővítése, ami magába foglalja a medic táska felépítését, és a benne található felszerelések ismeretét, magasból-, illetve mélyből mentés esetén használt speciális technikákat, sérültek szakszerű rögzítését, valamint alapfogalmakat, és fogásokat, amelyek az elsősegélynyújtáshoz elengedhetetlen ismeretek. Nem utolsó sorban azt is megtanulják, hogyan segíthetnek bajba jutott társaikon, hiszen a védőruha vagy egy nehezen megközelíthető hely megbonyolíthatja az életmentést.


 

Kapcsolódó képek:

Felkészülnek a kárhelyszíni elsősegélynyújtásra Felkészülnek a kárhelyszíni elsősegélynyújtásra Felkészülnek a kárhelyszíni elsősegélynyújtásra
>>> További képek a galériában <<<