Hírek


Gyakorlaton vettek részt a települési önkéntes mentőcsoportok
2018. szeptember 07. 23:44
A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Pécsi Katasztrófavédelmi Kirendeltség irányítása mellett tartották meg a Hosszúhetényi, Szászvári települési önkéntes mentőcsoport, valamint a Szent Flórián Önkéntes és Ifjúsági Tűzoltó Egyesület együttműködési elméleti és begyakorló képzését, gyakorlatát.

A gyakorlat célja munkavédelmi, kárelhárítási, védelmi igazgatási, honvédelmi felkészítés, polgári védelmi feladatokra történő elméleti és gyakorlati képzés volt.

A beállított feltételezés szerint, a földrengés és vihar okozta természeti károk miatt rendkívüli készültség elrendelése volt szükséges, és a résztvevő önkéntesek a Pécsi Katasztrófavédelmi Kirendeltséggel együttműködve és szakirányításával a védekezés, mentés munkálatait kellett, hogy végrehajtsák.

A gyakorlat reggel, az önkéntesek riasztásával kezdődött. Miután a résztvevők megérkeztek, a katasztrófavédelem polgári védelmi szakemberei munkavédelmi, kárelhárítási feladatok, védelmi igazgatási, honvédelmi és polgári védelmi feladatokra elméleti felkészítést tartottak.

Ezt követően került sor a tényleges gyakorlatra, amelynek során az önkéntesek homokzsákos megtámasztást, mentési- és földmunka feladatokat hajtottak végre.

A nap végén Egri Krisztián tű. alezredes, polgári védelmi felügyelő értékelte a gyakorlat végrehajtását, majd közösen feldolgozták a tapasztalatokat.


 

Kapcsolódó képek:

Gyakorlaton vettek részt a települési önkéntes mentőcsoportok Gyakorlaton vettek részt a települési önkéntes mentőcsoportok Gyakorlaton vettek részt a települési önkéntes mentőcsoportok
>>> További képek a galériában <<<