Hírek


Országos ötödik helyezés a tűzvizsgáló versenyen
2018. október 11. 15:29
Negyedik alkalommal mérték össze tudásukat az ország legjobb tűzvizsgálói. Az idei megméretésen a fővárosi és a tizenkilenc megyei katasztrófavédelmi igazgatóság katasztrófavédelmi műveleti szolgálatának tisztjei előbb elméleti, majd látványos feladatok során gyakorlati felkészültségüket is bizonyíthatták szeptember 26-28. között, a Somogy megyei Pusztaszemes egykori katonai bázisán.

Első nap a megnyitó után sorsolással döntötték el, hogy a verseny résztvevői az elméleti feladattal, vagy a gyakorlati versenyszámmal kezdik a napot. A teszt feladatsor és egy helyszíni szemle végrehajtása után tűzben károsodott tárgyak felismerése volt a feladat, amelynek során hat kiégett berendezésről kellett megállapítaniuk a csapatoknak, hogy a rajtuk látható sérülések azért keletkeztek, mert az adott eszköz okozta a tüzet, vagy pedig a lángok tettek kárt bennük. Ezután egy teljes tűzvizsgálati dokumentáció ellenőrzése, az esetleges hibák feltárása volt a cél.

Baranya megyét Kéri Tamás tűzoltó százados és Hochrein Balázs tűzoltó százados képviselte, akik az előkelő 5. helyezést érték el a versenyen.

Gratulálunk nekik!

Fotók: Mihályka Szabina tűzoltó főhadnagy - Somogy MKI

Forrás: BM OKF

             Somogy MKI


 

Kapcsolódó képek:

Országos ötödik helyezés a tűzvizsgáló versenyen Országos ötödik helyezés a tűzvizsgáló versenyen