Hírek


Veszélyes anyag szivárgott az M6-os alagútban-Gyakorlat
2018. október 13. 08:16
Az alagút egy speciális helyszín, a kedd esti gyakorlat azért jött létre, hogy egy esetlegesen bekövetkezett baleset felszámolását minél hatékonyabban tudják kezelni a tűzoltók, valamint a társszervekkel történő együttműködés is gördülékeny legyen.

A gyakorlaton Fülep Zoltán tű. ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tűzoltósági főosztályának vezetője, valamint az esetleges veszélyhelyzetek elhárításában résztvevő szervezetek – katasztrófavédelem, az alagutak kezelője, biztonsági tisztje és diszpécserei, a rendőrség és a mentőszolgálat – képviselték magukat, természetesen a beavatkozói állomány mellett.

A gyakorlat este tíz órakor vette kezdetét, ekkor érkezett a bejelentés az autópálya-kezelő bátaszéki diszpécserétől a katasztrófavédelem ügyeletére, hogy a „C” jelű alagútban egy Budapest irányából Pécs felé haladó veszélyes anyagot szállító tartálykocsi a gépjárművezető rosszulléte következtében az alagút falának ütközött, valamint a mögötte haladó két személygépjármű szintén az alagútnak falának hajtott. A sérültek állapotáról nem volt információ.

A műveletirányítás azonnal riasztotta a szükséges erőket, amelyek két megyéből indultak útnak a baleset helyszínére: a bátaszéki, véméndi, mohácsi, szekszárdi és bonyhádi hivatásos tűzoltók, a Baranya megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat, valamint a Tolna- és Baranya megyei katasztrófavédelmi mobil labor egységei dolgoztak a káreset felszámolásán.

A tűzoltó egységek vegyvédelmi ruhában hajtották végre az életmentést és megszüntették a veszélyes anyag szivárgását. A mentők feladata a kimentett, sérülést szenvedett személyek kivizsgálása, ellátása és kórházba szállítása volt, a rendőrség pedig a csomópontok lezárására illetve a forgalom irányításáért ügyelt. A sérültek szerepét a mohácsi Radnóti Szakközépiskola diákjai vállalták magukra.

Fotós: BMKI

 

Kapcsolódó képek:

Veszélyes anyag szivárgott az M6-os alagútban-Gyakorlat Veszélyes anyag szivárgott az M6-os alagútban-Gyakorlat Veszélyes anyag szivárgott az M6-os alagútban-Gyakorlat
>>> További képek a galériában <<<