Hírek


Sikeres vizsgát tettek az önkéntesek
2018. október 29. 13:17
Negyven órás tűzoltó alaptanfolyamot szervezett az elmúlt hetekben a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A tanfolyam célja, hogy egyre több önkéntes tűzoltó egyesület aktivizálja a tevékenységét, és emellett gondoskodni tudjanak a megfelelő létszámú utánpótlásról is.

Az elméleti és gyakorlati foglalkozásokból álló, csoportos képzés keretén belül a pécsi laktanya tantermében és udvarán szombatonként gyűltek össze a résztvevők, akiket a megye tűzoltói oktattak.

A tematika alapján égéselmélet és oltóanyag ismeretet, a tűzoltás szabályait és szervezetét, szerelési ismereteket, alkalmazott tűzoltási és műszaki mentési tudásanyagot, tűzoltó szakfelszerelések ismeretét és használatuk szabályait, valamint az egyéni védőeszközök csoportjait és használatuk szabályait sajátították el a tanfolyam résztvevői. A képzésen kiemelt hangsúlyt fektettek a gyakorlati tapasztalatszerzésre is.

Az elmúlt hétvégén tartott számonkérésen húszan tettek sikeres vizsgát. Ezáltal a Szent Flórián Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Pécsi Kutató-Mentő Tűzoltó Egyesület, a Hosszúhetényi Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Pannon Power Holding Zrt. bővült újabb szakképzett önkéntes tűzoltókkal.

Fotós: BMKI

 

Kapcsolódó képek:

Sikeres vizsgát tettek az önkéntesek Sikeres vizsgát tettek az önkéntesek Sikeres vizsgát tettek az önkéntesek
>>> További képek a galériában <<<