Hírek


Hétvégi káreseti összefoglaló
2018. november 05. 14:30
A hosszú hétvégén összesen tizennégy esetben vonultak a megye tűzoltói. Nyolc alkalommal tűzesethez riasztották őket, ötször műszaki mentésben működtek közre. Kilenc bejelentés volt, ami tévesnek minősült.

Tűzesetek

2018. 11. 01.

Pécsen egy két szobából álló egyszintes téglaépület egy helyisége égett, ami a tetőlécre terjedt át. A pécsi hivatásos tűzoltók a tüzet egy sugárral eloltották. A káreset következtében az ingatlan lakhatatlanná vált, lakosságvédelmi intézkedés keretében történt a lakók elhelyezése.

Pécsen egy illegális szemétlerakóban hozzávetőlegesen huszonöt négyzetméteren szemét égett. A pécsi hivatásos tűzoltók a tüzet egy sugárral és kéziszerszámokkal eloltották. Az eset során kár nem keletkezett, személyi sérülés nem történt.

2018. 11. 03.

Basal településen egy lakatlan családi ház tetőszerkezete teljes terjedelmében égett, ami a szomszédos főépületet is veszélyeztette. A szigetvári hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, eloltották a tüzet, valamint két darab gázpalackot is kihoztak az épületből. Az eset kapcsán személyi sérülés nem történt.

Bogdása településen egy családi ház tégla építésű kéményében a lakók izzást tapasztaltak. A sellyei hivatásos tűzoltók a kéménytestet hőkamerával átvizsgálták és az izzást megszüntették. A kéményseprő a kémény használatát megtiltotta. Az eset kapcsán személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor.

Pécsen, a Kisvasút fordulójánál kiépített tűzrakó helyen két farönk füstölt. A pécsi hivatásos tűzoltók puttonyfecskendővel az utómunkálatokat végezték el. Az eset kapcsán kár, személyi sérülés nem történt.

Cserkúton, a hatos főút mellett, egy buszmegállóban egy kisméretű kuka tartalma égett. A pécsi hivatásos tűzoltók a tüzet eloltották. Az eset kapcsán személyi sérülés nem történt.

2018. 11. 04.

Véménden egy családi ház szobájában lévő kémény mellett, a falba épített gerenda gyulladt meg. A véméndi hivatásos tűzoltók áramtalanították az épületet, az égő, izzó gerendát a falból bontóbalta segítségével eltávolították, majd a tüzet puttonyfecskendővel eloltották. A lakóépületet, és a padlást átvizsgálták, a tűz nem terjedt át, személyi sérülés nem történt. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

2018. 11. 05.

Szentlőrincen, a vasútállomáson négy kocsiból álló személyvonat dízelmozdonyának elektromos motorja gyulladt ki. A tüzet a gép kezelője porral oltóval eloltotta. A szigetvári hivatásos tűzoltók a jármű felhevült alkatrészeit vízsugárral visszahűtötték. Az eset kapcsán személyi sérülés nem történt. A személyszállító kocsikat mentesítő szerelvény továbbította. A káresemény felszámolása a vasúti közlekedésben zavart nem okozott.

Pécsen, egy használaton kívüli sportlétesítmény egyik épületrészében összehordott szemét és egyéb bútordarabok égtek, de a sűrű füst és a hő az egész épületrészt károsította. A pécsi hivatásos tűzoltók az épületrészt áramtalanították, majd a tüzet kettő sugárral eloltották. A tűzzel érintett épületrésznek nyílászárói és falazata nagymértékben károsodott, rongálódott. Az eset kapcsán személyi sérülés nem történt.

Műszaki mentések:

2018. 11. 01.

Pécsen egy társasház negyedik emeleti lakásába történő bejutáshoz nyújtottak a segítséget a tűzoltók a mentőszolgálat munkatársai részére.

2018. 11. 02.

Gilvánfa és Magyarmecske között egy személyautó a kanyarban kisodródott és az árokba csapódott, fejtetőre állt. Az autóban három fő utazott, két felnőtt és egy három éves gyermek, akik a mentősök segítségével elhagyták a gépjárművet. Az utasok közül senki nem sérült meg, a kisgyereket megfigyelésre a pécsi gyermekklinikára szállították. A tűzoltók sugár fedezete mellet az autót áramtalanították, majd - traktor segítségével - visszaállították a kerekeire.

2018. 11. 03.

Babarc és Liptód közötti úton egy személygépkocsi az árokba borult. A gépjárműből az egység kiérkezéséig a vezetője kiszállt, de csonttörés miatt kórházba kellett szállítani. A mohácsi hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépjárművet. A műszaki mentés ideje alatt félpályás útzár volt az érintett útszakaszon.

2018. 11. 04.

Az 58-as főközlekedési út máriagyűdi elágazójánál két személygépkocsi ütközött. Az egyik gépjárműből a mentőszolgálat munkatársai két sérültet kiemeltek, míg a másik gépjárműből az egyik utast szintén kiemelték, de a sofőr beszorult. A siklósi hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépjárműveket, sugárral biztosították a helyszínt, majd feszítővágó berendezés segítségével kiemelték a sofőrt. A beavatkozás ideje alatt félpályás útzár volt érvényben az érintett útszakaszon. Az eset kapcsán három fő súlyos, míg egy fő könnyebb sérülést szenvedett.

Okorágon, egy családi ház melléképületében elhelyezett fatüzelésű kazánban felforrt a víz. A tűzoltók kiérkezéséig a lakók a parazsat az égéstérből eltávolították, majd a sellyei hivatásos tűzoltók átvizsgálták a kazánt. Az eset kapcsán anyagi kár, személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség

Magyarbóly településen egy ló használaton kívüli emésztő gödörbe esett. Az állat kiszabadításában a siklósi hivatásos, és a villányi önkéntes tűzoltók is közreműködtek. Az eset kapcsán a ló nem szenvedett sérülést, sikerült épségben kiemelni.


 

Kapcsolódó képek:

Hétvégi káreseti összefoglaló Hétvégi káreseti összefoglaló Hétvégi káreseti összefoglaló
>>> További képek a galériában <<<