Hírek


Hagyománnyá vált a közös konferencia
2018. november 27. 11:48
A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Pécsi Tudományegyetem együttműködése keretében 2018. november 23-án tartotta az immár hagyománnyá vált őszi tudományos multidiszciplináris konferenciáját „Közrend és biztonság - katasztrófavédelmi kihívások Magyarországon” címmel az Állam- és Jogtudományi Karon.

A konferencia előtt a közönség a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Műveleti Medicina tanszék és a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ által közösen folytatott képzés gyakorlati eredményét szemlélhették meg az Állam- és Jogtudományi Kar udvarán, a Pécsi Hivatásos Tűzotóparancsnokság Disaster Medic bemutató gyakorlata során. A szimuláció szerint egy baleset következtében beszorult személyt kellett kiszabadítaniuk egy roncsból, akit elsősegélynyújtásban részesítettek, valamint felmérték az állapotát a mentők kiérkezéséig.

Mácsai Antal tű.ezredes, főtanácsos, igazgató megnyitó beszédében elmondta, örül annak, hogy a katasztrófavédelem és az egyetem évek óta jó viszonyt ápol egymással és sikeresen együttműködnek. Dr. habil. Fábián Adrián dékán a közös tudományos együttműködés további folytatásának fontosságát emelte ki megnyitó beszédében és reményének adott hangot, miszerint az Állam- és Jogtudományi Kar a jövőben is otthont adhat katasztrófavédelmi rendezvényeknek, konferenciáknak. A Baranya Megyei Kormányhivatal részéről Müllerné dr. Juhos Bernadett főigazgató asszony a katasztrófavédelem, a védelmi igazgatás és a tudomány együttműködésének fontosságának kihangsúlyozásával nyitotta meg a rendezvényt.

A konferencia plenáris ülésén Dr. habil. Fábián Adrián egyetemi docens a veszélyelhárítás, mint közigazgatási funkció témában tartott előadást, ezt követően Dr. Németh Zsuzsanna mentőorvos a Disaster Medic program kialakulásáról és tapasztalatairól beszélt, majd Dr. Mayer Krisztina a Miskolci Egyetem Egészségügyi Kar docense osztotta meg tapasztalatait a tűzoltók és jegyellenőrök életminőségének vizsgálatáról.

A délután szekcióülésekkel folytatódott, az előadók az Aktuális rendvédelmi kérdések és Vízjogi, vízügyi és atomjogi kérdések témájú szekciókban osztották meg egymással a kutatási eredményeiket és tudományos szintű érdekes előadásokat tartottak.

 

Fotós: BMKI

 

Kapcsolódó képek:

Hagyománnyá vált a közös konferencia Hagyománnyá vált a közös konferencia Hagyománnyá vált a közös konferencia
>>> További képek a galériában <<<