Hírek


Hétvégi káreseti összefoglaló
2018. december 03. 15:38
December hónap első hétvégéjén, a két nap során összesen kilenc esetben vonultak a megye tűzoltói. Négy alkalommal tűzesethez riasztották őket, négy esetben műszaki mentésben működtek közre. Egy bejelentés volt, ami tévesnek minősült.

Tűzesetek:

2018. 12. 01.

Bisse településen egy családi ház tetőszerkezete gyulladt ki. Egy fő lakott az épületben életvitelszerűen, aki az ingatlant el tudta hagyni. A hivatásos tűzoltók Siklósról és Pécsről vonultak a helyszínre, áramtalanították az épületet, majd három vízsugárral eloltották a tüzet. A tetőszerkezet teljes egészében megsemmisült, egy helyiség födémszerkezete átégett és beszakadt. Az épületben vezetékes gáz volt, amit a gázszolgáltató munkatársa leválasztott. Az eset kapcsán személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. Az ingatlan lakhatatlanná vált.

Pécsen az Engel János utcában egy furgon motortere gyulladt ki, teljes terjedelmében égett. A tűz átterjedt a jármű utasterére is. A pécsi hivatásos tűzoltók egy sugárral eloltották a tüzet, majd átvizsgálták a gépjármű rakterét. A beavatkozás ideje alatt a rendőrség félpályán irányította a forgalmat az érintett szakaszon. Az eset során személyi sérülés nem történt, egyéb kár nem keletkezett.

Pécsen egy tízemeletes társasház harmadik emeltének tűzhelyen felejtett olaj gyulladt meg. A tűzoltók kiérkezéséig a tüzet sikerült eloltani. A helyszínen személyi sérülés nem történt.

2018. 12. 02.

Tésenfa településen egy családi ház tetőszerkezete gyulladt meg. A házban két felnőtt és hét gyermek tartózkodott, ők sérülés nélkül el tudták hagyni az épületet. A lángokat a tulajdonos még az egység kiérkezése előtt eloltotta. A siklósi hivatásos tűzoltók egy egységgel érkeztek a helyszínre, átvizsgálták a házat, és tetőszerkezetet. Az eset kapcsán személyi sérülés nem történt.

Műszaki mentések:

2018. 12. 01.

Pécsen az  Engel János utcában két személygépkocsi ütközött, sérülés nem történt. A pécsi hivatásos tűzoltók a helyszínre vonultak, de tűzoltói beavatkozásra nem volt szükség.

Pécsen egy sérült személy lakásába történő bejutásban nyújtottak segítséget a tűzoltók a mentőszolgálat munkatársainak kérésére.

Pettenden egy lakóház épített kéményéből füst jutott a lakótérbe. A szigetvári hivatásos tűzoltók a lakást átszellőztették, majd próbafűtéssel ellenőrizték a kályha és a kémény működését. Átvizsgáláskor dugulást észleltek a kéményben, amelynek megszüntetése után a fűtőberendezés, és a kémény is megfelelően működött. A füstgázok szivárgását gázmérő műszerrel ellenőrizték. Az eset kapcsán személyi sérülés nem történt.

2018. 12. 02.

Vásárosdombó és Tarrós között egy terepjáró személygépkocsi borult az árokba, egy fő megsérült. A járművezető az egység kiérkezéséig kiszállt a gépjárműből, a mentőszolgálat munkatársai ellátták, majd kórházba szállították. A sásdi hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépjárművet, valamint a szivárgó üzemanyagot leengedték. A gépjármű nem képezett forgalmi akadályt.

 


 

Kapcsolódó képek:

Hétvégi káreseti összefoglaló Hétvégi káreseti összefoglaló Hétvégi káreseti összefoglaló
>>> További képek a galériában <<<