Hírek


Véget ért a havazás
2019. január 06. 09:57
Nem volt tűzoltó beavatkozás az intenzív havazással összefüggésben.

Baranya megye területén tegnap az esti órákban a havazás megszűnt, a megye területén átlagosan 5-10 cm hó hullott. További havazás nem várható, esetleg helyenként 1-2 cm, vagy kisebb mértékű havas eső. A megye közútjai járhatóak, sónedvesek, latyakosak. Elzárt település, elakadt jármű nincs. Éjszaka a közutakon és az autópályán is folyamatosan munkagépek végezték az utak takarítását.

A MÁV járatai rendben közlekednek, azonban tegnap a Misinára, Árpád tetőre és Kővágőtöttösre nem tudott eljutni a  menetrend szerinti busz a havazás miatt.

Csak megfelelő műszaki állapotú, a téli időjárási körülményekre felkészített gépkocsival keljenek útra. Az autóba tankoljanak a szokásosnál több üzemanyagot és vigyenek magukkal feltöltött mobiltelefont. Arra is fel kell készülni, hogy az autó elakadhat, ezért hasznos lehet egy plusz kabát az autóban.

Akik a tömegközlekedést választják, számítsanak megnövekedett várakozási időre.

Aki bajbajutott járművet lát, vagy segítségre van szüksége, hívja a 112-es segélyhívó számot. A téli időjárással kapcsolatban kísérjék figyelemmel a hatóságok közleményeit!

Használják a katasztrófavédelem ingyenesen letölthető tájékoztató alkalmazását, a VÉSZ-t!

Az érvényben lévő meteorológiai riasztásokról a http://met.hu/ címen, az aktuális útviszonyokról pedig a Magyar Közút információs portálján, a http://utinform.hu/ -n olvashat.