Hírek


Hétvégi káreseti összefoglaló
2019. február 04. 13:53
A hétvége folyamán összesen kilenc esetben vonultak a megye tűzoltói. Három alkalommal tűzesethez riasztották őket, négyszer műszaki mentésben működtek közre. Kettő bejelentés volt, ami tévesnek minősült.

Tűzesetek:

2019. 02. 01.

Pécsen egy könnyű szerkezetes hétvégi ház fatüzelésű kazánja környezetében bútorok, használati tárgyak gyulladtak meg, és a tűz a tetőszerkezet mintegy felére is átterjedt. A pécsi hivatásos tűzoltók három egységgel vonultak a helyszínre, és egy sugárral eloltották a tüzet, valamint az oltás során egy háztartási gázpalackot is kihoztak az épületből. Az eset kapcsán személyi sérülés nem történt, a ház lakhatatlanná vált.

Komlón egy lakóépület mellet hozzávetőlegesen egy négyzetméter területen szemét égett, ami a lakóépületen levő gázcsonkot veszélyeztette. A komlói hivatásos tűzoltók egy sugárral a tüzet eloltották. Az eset kapcsán személyi sérülés nem történt, kár nem keletkezett.

2019. 02. 02.

Teklafalu településen egy családi ház tetőszerkezete és az alatt levő lévő nádszövetes stukatúr – vélhetően elektromos meghibásodás miatt - meggyulladt. Ingatlanban senki nem tartózkodott. A szigetvári és sellyei tűzoltók érkeztek a helyszínre, áramtalanították az épületet és eloltották a tüzet. A tűz a környező épületekre nem terjedt át, azokban kárt nem okozott. Az eset kapcsán személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre azonban szükség volt, mivel az ingatlan lakhatatlanná vált.

Műszaki mentések:

2019. 02. 02.

Komlón egy társasház második emeleti lakásába történő bejutásban nyújtottak segítséget a tűzoltók.

A 6-os főúton egy személygépjármű két utassal az út menti árokba hajtott, egy fának ütközött és az oldalára borult. Az egyik utas az ütközés következtében kirepült a járműből, a másik az autóba szorult. A szigetvári és pécsi hivatásos-, valamint a szentlőrinci és szabadszentkirályi önkéntes tűzoltók vonultak a helyszínre, áramtalanították a gépjárművet, majd feszítővágó segítségével kiszabadították a sérült személyt. A műszaki mentés ideje alatt a rendőrség félpályán irányította a forgalmat. A mentőszolgálat munkatársai a két fő súlyos sérültet ellátták, majd kórházba szállították

2019. 02. 03.

Harkányban egy háztartási gázpalackot nem tudtak elzárni a lakók. A siklósi hivatásos tűzoltók érkeztek a helyszínre, és csőkulcs segítségével megszüntették a gázszivárgást.

Komló-Határtető irányából Komló felé közlekedő személygépkocsi megcsúszott, megpördült, majd a menetirány szerinti jobb árokba (rézsűre) csúszott. Az autóban két felnőtt utazott, akik önerőből ki tudtak szállni. A mentőszolgálat szakemberei ellátták, majd kórházba szállították őket. A komlói és pécsi hivatásos tűzoltók átvizsgálták, áramtalanították a személygépkocsit, majd segítséget nyújtottak a jármű kerékre állításában.


 

Kapcsolódó képek:

Hétvégi káreseti összefoglaló Hétvégi káreseti összefoglaló Hétvégi káreseti összefoglaló
>>> További képek a galériában <<<