Hírek


Hétvégi káreseti összefoglaló
2019. február 12. 10:21
A hétvége folyamán összesen tizenkettő esetben vonultak a megye tűzoltói. Négy alkalommal tűzesethez riasztották őket, három műszaki mentésben működtek közre. Öt bejelentés volt, ami tévesnek minősült.

Tűzesetek:

2019. 02. 08.

Komlón egy kétszintes társasház földszinti lakásának szobájában, az egyik ágy, vélelmezhetően dohányzás következtében kigyulladt. A komlói hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, és a tüzet gyorsbeavatkozó sugárral eloltották, valamint a füsttel teli helyiségből egy személyt kihoztak, aki a mentőszolgálat szakemberi vizsgáltak meg.

2019. 02. 09.

Szentlőrincen egy 40 négyzetméter alapterületű melléképületben keletkezett tűz. A szigetvári hivatásos, valamint a szenlőrinci és szabadszentkirályi önkéntes tűzoltók vonultak a helyszínre és két vízsugárral eloltották a tüzet. Az épületből egy darab gázpalackot is kihoztak. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Szentlőrincen egy családi ház kéményében lerakodott korom gyulladt meg. A tűzoltók – sugár fedezete mellett - a kéményt kiégették, továbbá a kéményseprő-ipari tevékenységet ellátó helyszíni vizsgálatáig a használatot megtiltották. Az eset kapcsán személyi sérülés nem történt, kár nem keletkezett. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség, a lakók más módon megoldották a fűtést.

2019. 02. 10.

Zaláta külterületén hat hektáros energianyár ültetvényen keletkezett tűz, amely a körülötte lévő fás, bokros területet, illetve a közelben lévő nád ültetvényt veszélyeztette. A sellyei, szigetvári és siklósi hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, aminek megközelítése csak gyalogosan volt lehetséges. A beavatkozás így kéziszerszámokkal és puttonyfecskendő segítségével történt. A szakszerű tűzoltói beavatkozásnak köszönhetően a tűz nem terjedt át más területre. Az eset kapcsán személyi sérülés nem történt.

Műszaki mentések:

2019. 02. 09.

Pécsen egy építési telekről kisteherautó akart kihajtani, azonban a felázott talajon megcsúszott és a szemközti domboldalnak csúszott, felakadt a rézsűre, és az útesten keresztben állt meg. A pécsi hivatásos tűzoltók a helyszínen átvizsgálták a gépjárművet, de tűzoltói beavatkozásra nem volt szükség.

Pécs-Homoktetőn található ingatlanban a bejelentő gázszagot érzett és hallotta, hogy szivárog a gáz. A pécsi hivatásos tűzoltók megvizsgálták a gázpalackot és a gázrezsót, de rendellenességet nem tapasztaltak.

2019. 02. 10.

Pécsen két szintes családi ház garázsában felrobban a vegyes tüzelésű kazán. A pécsi hivatásos tűzoltók a fűtési rendszert átvizsgálták, a robbanást feltehetően egy dugulás következtében kialakult nyomásnövekedés okozta. A robbanás következtében a garázsban tárolt berendezések, szerszámok károsodtak, az épület szerkezete nem szenvedett sérülést, tűz nem keletkezett. Az eset kapcsán személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség, a lakók a fűtést más módon is meg tudják oldani.


 

Kapcsolódó képek:

Hétvégi káreseti összefoglaló Hétvégi káreseti összefoglaló Hétvégi káreseti összefoglaló
>>> További képek a galériában <<<