Hírek


Hétvégi káreseti összefoglaló
2019. április 15. 13:54
A hétvége folyamán összesen húsz esetben vonultak a megye tűzoltói. Tizenegy alkalommal tűzesethez riasztották őket, nyolc esetben műszaki mentést igénylő káreseményhez vonultak, míg egy bejelentés téves volt.

Tűzesetek:

2019. 04. 12.

Pécsen több lakást magába foglaló lakóépület egyik lakásának konyhai helységében tűzhelyen felejtett étel okozott füstöt, illetve kellemetlen szagot. Az egység kiérkezéséig az ingatlanban lakó a lakást kiszellőztette, illetve az ételt eltávolította a tűzhelyről, így tűzoltói beavatkozásra nem került sor Az eset során személyi sérülés nem történt.

2019. 04. 13.

Pécsen az Edison utcában tíz négyzetméteren szemetet, kommunális hulladékot, gallyakat égettek. A pécsi hivatásos tűzoltók a tüzet gyors beavatkozóval eloltották.

Műszaki mentések:

2019. 04. 12.

A 67-es úton Mozsgó és Szulimán között egy személygépkocsi felborult. Az autóban három fő utazott, sérülést nem szenvedtek. A szigetvári hivatásos tűzoltók a gépjárművet áramtalanították.

Feked külterületén egy személyautó és egy kisteherautó ütközött. Mindkét autóban egy fő utazott, az egyikük könnyebb sérülést szenvedett, ezért kórházba szállították. A véméndi hivatásos tűzoltók a sérült járműveket - sugár biztosítása mellett – áramtalanították, majd az útzár feloldásában segítettek.

2019. 04. 13.

Szentlászlón egy kamion árokba csúszott. A sofőr nem sérült, a járműnek nem volt rakománya. A szigetvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a kamiont.

Pécsen a Vásártéri úton két személygépjármű ütközött. Mindkét autóban két-két fő utazott. A baleset során egy fő súlyos sérülést szenvedett, őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították. Az egység porral oltó készülék fedezete mellett áramtalanította a járműveket. A műszaki mentés ideje alatt a rendőrség irányította a forgalmat.

Magyaregregyen egy busz megpróbált kikerülni egy, az út szélén parkoló gépjárművet, azonban a keskeny út és a felázott padka és rézsű miatt a busz bal oldala megsüllyedt. A komlói hivatásos tűzoltók kézi erővel és a busz saját hajtásával a buszt kimozgatták, így tovább tudott haladni. Az eset során kár és személyi sérülés nem történt.

Szigetvár belterületén keresztül folyó Almás patakba egy ipari telephelyről transzformátor olaj folyt be. A helyszínen a katasztrófavédelem vízügyi káreseti szemlét folytatott le, majd a rendőrséggel és a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság szakembereivel a szennyezés forrásától déli irányba megvizsgálták a patak szennyezettségét, majd olajfelfogó párnákból a patak több pontján is gátat építettek, meggátolva ezzel az olajfolyást. A helyszínen élővilág pusztulás nem volt megállapítható, látható.

2019. 04. 14.

Pécsen egy kétszintes tégla családi ház felső emeletének fürdőszobájában egy fő enyhe szén-monoxid mérgezést szenvedett. A mentőszolgálat munkatársai ellátták a sérültet, míg a tűzoltók átvizsgálták a lakást, méréseket végeztek és kiszellőztettek. A gázszolgáltató szakembere a gázüzemű fűtőberendezést leválasztotta a hálózatról.

Vokány külterületén egy személygépjármű utánfutóval együtt az árokba borult. Az autóban négy felnőtt, és egy gyermek utazott. A tűzoltóság kiérkezésekor már mindenki kimászott az autóból. Az utasok közül az egyik felnőtt enyhe fejsérülést szenvedett, ezért kórházba szállították kivizsgálásra. A siklósi hivatásos tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták a járművet.


 

Kapcsolódó képek:

Hétvégi káreseti összefoglaló Hétvégi káreseti összefoglaló Hétvégi káreseti összefoglaló
>>> További képek a galériában <<<