Hírek


"Nyitott szertárkapuk 2019" - Katasztrófavédelmi Gyermeknap
2019. május 20. 12:59
A következő hétvégén ismét kinyitnak a szertárkapuk a gyermekek előtt, ugyanis a megye tűzoltóparancsnokságain, katasztrófavédelmi őrsein nyílt nap lesz a gyermekek részére.

Magyarországon 1931. óta ünneplik a gyermeknapot, ami azon túl, hogy felhívja a figyelmet a gyermekek jogaira és helyzetükre, a világ sok országában ünnepnap is. Idén május 25-én a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és annak területi, helyi szervei katasztrófavédelmi gyermeknapot tartanak.

A program célja a gyermekek és általuk a családok biztonságkultúrájának növelése, a hivatásos és önkéntes katasztrófavédelmi szervezetek mindennapi tevékenységének és életének bemutatása, valalmint a katasztrófavédelmi közösségi szolgálat népszerűsítése.

A "Nyitott szertárkapuk" katasztrófavédelmi gyermeknap során a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatásos tűzoltóparancsnokságain, katasztrófavédelmi őrsein nyílt nap lesz a gyermekek részére. Ennek során az érdeklődő gyerekek és családtagjaik megtekinthetik a készenléti szereket, a különleges felszereléseket, betekinthetnek a tűzoltók napi feladatvégzésébe.

A 10 órától 16 óráig tartó rendezvényen a hivatásos tűzoltók folyamatosan fogadják az érdeklődőket, több alkalommal próbariasztást is tartanak. Ezen kívül a középiskolások a katasztrófavédelemnél teljesíthető közösségi szolgálatról is kapnak tájékoztatást.