Hírek


Közbiztonsági referensek értekezlete és aratási konferencia volt Siklóson
2019. június 05. 15:24
A tűzvédelmi szakterület mindig kiemelten kezelte a mezőgazdaság, ezen belül az aratás tűzvédelmét. A tűzvédelmi szabályok és követelmények ismerete és annak közvetítése, átadása az érintettek felé fontos feladat.

Mindezek szem előtt tartásával került sor múlt héten a Siklósi Katasztrófavédelmi Kirendeltség nyári betakarítási munkálatokhoz kapcsolódó felkészülést segítő rendezvényére.

A nyári betakarítási munkák fokozott fizikai igénybevételt jelentenek a mezőgazdaságban dolgozóknak, ráadásul tűzveszélyesek is. Fontos, hogy ezen a területen dolgozók megfelelően felkészüljenek, tisztában legyenek a betakarítási munkálatokban részt vevő erőgépek tűzvédelméről, az aratásra, illetve a tarló- és növényi hulladékok égetésére vonatkozó szabályokról.

Az aratási munkákban rejlő tűzvédelmi kockázat tovább csökkenthető a kockázat a lakosság megfelelő felkészítésével, érzékenyítésével, segítő együttműködésének elérésével.

A rendezvényen a jelenlevők előadást hallgathattak meg a mezőgazdasági erő- és munkagépek, vallamint az aratás tűzvédelmi szabályairól, a veszélye áruk szállításának aktuális kérdéseiről a mezőgazdaságban, továbbá a vizek kártétele elleni védekezésről is.