Hírek


Ez történt a hétvégén – tűzoltói beavatkozások a megyében
2019. szeptember 09. 12:58
A hétvége folyamán összesen tizenkettő esetben vonultak a megye tűzoltói, melyek közül az alábbi beavatkozásokat lehet kiemelni.

Tűzesetek:

Kökényben a hulladéktároló területén ledepózott hulladékkupac, szemétkupac égett, amit a tűzoltók két sugár segítségével oltottak el. Dencsházán egy közterületi árokban száraz fű égett, ami veszélyeztette a szomszédos, lábon álló kukoricát. A szigetvári tűzoltók egy sugárral avatkoztak be. Lánycsókon egy családi ház hátsó udvarán kerti zöld hulladékot és szemetet égettek, amit az egység puttonyfecskendővel és kéziszerszámokkal oltott el. Pécs-Somogyban, egy családi házhoz tartozó kertben tulajdonos kerti hulladékot égetett, amit nem oltott el megfelelően, így az másnap is füstölgött. Végül a tűzoltók jelenlétében teljesen eloltotta tüzet.

Műszaki mentések:

Pénteken, Szentlőrincen közterületi vízelvezető árok tisztítása közben, egy árokásó munkagép átvágott egy gázvezetéket. A rendőrség a szomszédos ingatlanokat átnézte, áramtalanította és a lakókat otthonaikból biztonságos távolságra telepítette. A gázszolgáltató a helyszínen száz méteres sugarú veszélyes zónát határozott meg. A pécsi és szigetvári hivatásos, valamint a szabadszentkirályi önkéntes tűzoltók vonultak a helyszínre, a területet lezárták, a gázszolgáltató szakemberei gázvezeték kiszakaszolását elvégezték. A Katasztrófavédelmi Mobil Labor szélirány és gázkoncentrációra vonatkozó méréseket végzett az érintett területen, valamint a szomszédos ingatlanokban, majd ezt követően a lakók visszajuthattak otthonaikba. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Szombaton, Vásárosdombó külterületén egy gépjármű lesodródott az útról és az út menti kukoricásba hajtott. A járművezető egyedül utazott, ki tudott mászni az autóból. Őt a mentőszolgálat szakemberei ellátták és kórházba szállították. A sásdi hivatásos tűzoltók átvizsgálták és áramtalanították a személygépkocsit.

Vasárnap hajnalban, Pécsen két személygépkocsi ütközött. Az egyik járműben ketten utaztak, ők nem szenvedtek sérülést.  A másik autóban a gépjárművezetőt könnyű sérülésekkel a mentőszolgálat szakemberei kórházba szállították. A pécsi hivatásos tűzoltók kézi tűzoltó készülék fedezete mellett a járműveket átvizsgálták, majd áramtalanították.

Fotós: Hivatásos tűzoltparancsnokságok

 

Kapcsolódó képek:

Ez történt a hétvégén – tűzoltói beavatkozások a megyében Ez történt a hétvégén – tűzoltói beavatkozások a megyében Ez történt a hétvégén – tűzoltói beavatkozások a megyében
>>> További képek a galériában <<<