Hírek


Hétvégi káreseti összefoglaló
2019. október 28. 22:41
Az elmúlt hétvégén összesen huszonkilenc alkalommal vonultak a megye tűzoltói. Nyolc esetben tűz miatt volt szükség beavatkozásra, tizenöt alkalommal műszaki mentést igénylő esethez vonultak a tűzoltók, míg hat bejelentés tévesnek minősült.

Tűzesetek:

Pécsen, a Flóra-pihenőben, egy épített tűzakóhelyen néhány fadarab parázslott őrizetlenül, amit az egység puttonyfecskendővel eloltott. Két másik helyszínen a tulajdonos kerti hulladékot égetett. A tűzoltók felszólítására mindkét esetben eloltották a tüzet. A Rákóczi úton egy szemetes tárolóban égett a szemét, amit porral oltóval fékeztek meg.

Boda külterületén, közel fél hektáron száraz fű, gaz, borókás, cseresznyefák, szőlőtőkék égtek. A pécsi hivatásos tűzoltók kézi szerszámokkal, puttonyfecskendővel a tüzet eloltották.

Mohács – Szőlőhegyen, egy játszótér sarkában gaz, avar parázslott, amit a mohácsi hivatásos tűzoltók kéziszerszámmal szüntettek meg.

Siklóson, a piactér mellett az egyik épületben felhalmozott szemét és ruhanemük égtek, amit a siklósi hivatásos tűzoltók egy sugárral és kéziszerszámokkal oltottak el.

A hétvégi tűzesetek során kár nem keletkezett, személyi sérülés nem történt.

 

Műszaki mentések:

2019. 10. 25.

Pécsen, a Melegmányi úton egy bokasérülést szenvedett személyt a Szentkirály Önkéntes Tűzoltó Egyesület egy speciális quad segítségével szállított le a túraösvényről.

Sellye és Kákics között egy személyautó felborult és fejtetőre állt. Az autóban ketten utaztak, egyikük könnyebben sérült. A sellyei hivatásos tűzoltók – sugár fedezete mellett – a járművet átvizsgálták és áramtalanították.

2019. 10. 26.

Pécsen a Nagy Imre utcában két személygépkocsi ütközött. A járművekben összesen tízen utaztak, senki nem sérült meg. A pécsi hivatásos tűzoltók az egyik gépjárművet áramtalanították.

Drávaiványiban egy személygépkocsi az árokba hajtott. A járműben kettő fő utazott, minkét személy könnyű sérülést szenvedett, a mentőszolgálat kórházba szállította őket további vizsgálatra. A sellyei tűzoltók átvizsgálták és áramtalanították az autót.

Bodolyabéren egy családi ház udvarán egy gázcsonk műanyag záró kupakját a csonk mellé kikötött kutya a lánccal leszakította, ami miatt szivárgott a gáz. A tulajdonos áramtalanította a házat és két gázpalackot kivitt az épületből az udvarra. A sásdi hivatásos tűzoltók egy sugárral biztosították a helyszínt, elzárták a gázt. A gázszolgáltató a műanyag kupakot kicserélte acélra, így megszűnt a szivárgás. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Kölkeden egy tehergépkocsi a pótszerelvényével az út melletti árokba és a szántóra borult, a kukorica rakomány pedig a szántóra szóródott ki. A gépjármű vezetője könnyű sérüléseket szenvedett. A mohácsi hivatásos tűzoltók sugárral biztosították a helyszínt és áramtalanították a tehergépkocsit. A műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakaszon teljes útzár volt.

Orfűn egy kisméretű munkagéppel átvágtak egy gázvezetéket. A sérült vezeték helyreállításáig a komlói hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt. Az eset során személyi sérülés nem történt.

2019. 10. 27.

Lovászhetény településen egy személyautó letért az útról és villanyoszlopnak ütközött, ami az autóra dőlt. A járműben egy fő tartózkodott, sérülés nem történt. Az áramszolgáltató az oszlopot kiszakaszolta, majd eltávolította. A tűzoltók a műszaki mentő darujával a gépjárművet leemelték a kerítésről.

Pécsen egy személyautó egy ház elől az alatt található családi ház udvarába gurult le két telken keresztül. A jármű eleje megakadt a földben, a hátulja pedig fennakadt egy fa tárolón. Az autó üzemanyagtartálya gurulás közben kilyukadt és az üzemanyag elfolyt. A pécsi hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót, a kicsöpögött üzemanyagot felitató anyaggal leszórták. Az esettel kapcsolatban személyi sérülés nem történt.

Fotós: Hivatásos tűzoltóparancsnokságok

 

Kapcsolódó képek:

Hétvégi káreseti összefoglaló Hétvégi káreseti összefoglaló Hétvégi káreseti összefoglaló
>>> További képek a galériában <<<