Hírek


Elhunyt tűzoltókra emlékezünk
2019. november 01. 07:00
Hagyomány szerint e jeles nap kapcsán a katasztrófavédelem koszorúzással és főhajtással adózik mindazok előtt, akik hősi halálukkal megmentettek másokat, és akiknek a bajbajutottak élete drágább volt, mint a sajátjuk. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság előtt lévő emlékműnél a szervezet vezetői és az állomány képviselői virággal, és az örök emlékezetet és világosságot jelképező mécsesekkel fejezték ki tiszteletüket és megbecsülésüket azok iránt, akik idő előtt befejezték földi pályafutásukat.

A megemlékezésen elhangzott, hogy a jeles naphoz közeledve talán szomorúságot okozhat az elmúlás, a végleges kivonulás, a halál gondolata. Sokaknak személyes gyászuk is van, de a legfontosabb üzenet mégis az életről szól ezekben a napokban. Az életről és a hozzá rendelt időről, hiszen mindkettő kincs, amelyet óvni kell. Olyan kincs, amiből nem tudjuk, hogy mennyit kaptunk, és amelyet nem lehet gyarapítani, és a nem lehet megvásárolni sem. Egyetlen egy dolgot lehet vele tenni, vigyázni rá, vigyázni arra, hogy mire vagy kire áldozzuk.
 
Az immár hagyományos koszorúzás jelképes gesztus, az itt maradottak tisztelgése és törekvése arra, hogy vigyázzunk az ajándékba kapott időre.
 
A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság nevében a katasztrófavédelem és jogelőd szervezeteinek emlékművénél Erdélyi Krisztián tűzoltó dandártábornok, általános főigazgató-helyettes és Bartók Péter tűzoltó dandártábornok, gazdasági főigazgató-helyettes
helyezett el koszorút.

A katasztrófavédelem állománya nevében a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság XIV. Kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságának képviselői, Dezső Zoltán tű. főtőrzsőrmester, Nagy Dávid tű. főtőrzsőrmester és Elek Máté tű. őrmester koszorúzott.

A katasztrófavédelem hallgatói állományának nevében pedig a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézetének és a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ tanulóinak képviselői, Molnár Erik, Fekete Viktor és Ivanov Gábor hallgatók helyezték el az emlékezés virágait.

(Forrás: BM OKF)

Fotós: Szőke Péter BM OKF