Hírek


Ez történt a hétvégén - tűzoltói beavatkozások
2019. november 04. 15:02
Az elmúlt hétvégén összesen huszonegy alkalommal vonultak a megye tűzoltói. Hét esetben tűz miatt volt szükség beavatkozásra, tizenegy alkalommal műszaki mentést igénylő esethez vonultak a tűzoltók, míg három bejelentés tévesnek minősült. A beavatkozások közül az alábbiak voltak a jelentősebbek.

Tűzesetek:

A hosszú hétvége során a pécsi hivatásos tűzoltók olyan tűzesethez vonultak, amikor egy ágy melletti lámpa a párnát gyújtotta meg, egy másik helyszínen pedig egy húsfüstölő borítása kapott lángra. Egy másik pécsi lakásban a vízforraló és a villanytűzhely szikrázott működés közben. A tűzoltók mindegyik esetben eloltották a tüzet, személyi sérülés nem történt.

Szintén Pécsen, egy családi házban tűzhely és környezete gyulladt meg. Az épületben tartózkodó két fő a házból ki tudott futni. A pécsi hivatásos tűzoltók egy sugárral a tüzet eloltották, a villamos- és gázszolgáltatást a hálózatról leválasztották. Az épület a tűzeset következtében füsttel telítődött, ezért a tűzoltók ventilátorral kiszellőztették, majd átvizsgálták. Mivel a tűz miatt sérült a villamos rendszer, ezért lakosságvédelmi intézkedés keretein belül a lakókat rokonoknál helyezték el.

Mohácson, Drávapalkonyán és Pécsen hulladékot égettek, amit a tűzoltók felszólítására eloltottak. Az esetek során személyi sérülés nem történt.

 

Műszaki mentések:

Pécsen két lakásban is bejelzett a szén-monoxid érzékelő a hétvége folyamán. Mindkét esetben a lakók szellőztettek és elhagyták az ingatlant. A pécsi hivatásos tűzoltók rekonstruálták az eseteket, amelyek a tüzelőberendezések és a kémények hibájára utaltak. A fűtésre szolgáló gázberendezéseket a fogyasztói rendszerből kizárták, annak használatát a hozzá szükséges felülvizsgálat megtételéig a tűzoltók megtiltották. Az esetek során személyi sérülés nem történt.

Pécsen, a Nagyárpádi úton két személygépjármű ütközött. Az egyik autóban egy fő utazott, aki nem sérült meg. A másik járműben ketten utaztak, a sofőr sérült meg, akit hordágy segítségével emeltek ki. A tűzoltók a járműveket sugár fedezete mellett átvizsgálták, áramtalanították.

Nagypeterd és Rózsafa közti vasúti átjáróban egy jármű - öt utassal - egy menetrendszerinti vonattal ütközött. Az eset következtében személyi sérülés nem történt. A szigetvári hivatásos tűzoltók a gépkocsit áramtalanították. A műszaki mentés ideje alatt a vasúti átjáróban forgalomkorlátozás volt.

Pécsen, a Magyarürögi úton egy személyautó az út szélén parkoló másik járműnek ütközött, aminek következtében mindkét autó az út melletti parkolóba zuhant. A közlekedő járműben három fő utazott, közülük kettőt a mentőszolgálat munkatársai kiszabadítottak, míg egy személy az autó jobb első felébe szorult. A pécsi hivatásos tűzoltók hidraulikus feszítő-vágó berendezés segítségével szabadították ki a beszorult személyt. Mindhárom fő súlyos sérüléseket szenvedett, ezért kórházba szállították őket. Az egység mindkét jármű áramtalanítását elvégezte sugár és porral oltó fedezete mellett.

Fotós: Hivatásos tűzoltóparancsnokságok

 

Kapcsolódó képek:

Ez történt a hétvégén - tűzoltói beavatkozások Ez történt a hétvégén - tűzoltói beavatkozások Ez történt a hétvégén - tűzoltói beavatkozások
>>> További képek a galériában <<<