Hírek


Menet közben gyulladt ki az autó Gödrén
2019. július 23. 09:10

Tegnap este Gödre településen egy személygépjármű – menet közben –kigyulladt.

Ez történt a hétvégén – tűzoltói beavatkozások a megyében
2019. július 22. 15:12

A hétvége folyamán összesen huszonegy esetben vonultak a megye tűzoltói. Öt alkalommal tűzesethez riasztották őket, nyolc esetben műszaki mentést igénylő káreseményhez vonultak, míg hét bejelentés téves volt.

Mérséklődik a szúnyogártalom
2019. július 22. 14:02

Az elmúlt hetekben rendkívül intenzív volt a szúnyogok elleni védekezés. Hetente több mint százezer hektáron avatkoztak be a vérszívók számának csökkentése érdekében, csaknem 1200 településen gyérítették a szúnyogokat. A szakemberek eddig több mint 700 ezer hektárnyi területet kezeltek. Számos olyan területen is gyérítettek, ahol az előző években nem okoztak gondot a szúnyogok, egyes településeken többször is meg kellett ismételni a munkákat. A következő napokban Baranya megyében is dolgoznak majd a szakemberek.

Száraz, meleg időjárás esetén fokozottan ügyeljünk a biztonságra a mezőgazdasági munkák végzése során
2019. július 18. 22:08

A nyáron hosszabb ideig előforduló szárazság idején végzett mezőgazdasági munkák fokozott körültekintést igényelnek a nemkívánatos tűzesetek elkerülése céljából.

Négy újonnan kiképzett tűzoltó kezdte meg szolgálatát Baranya megyében
2019. július 16. 13:16

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon hetvenkilenc tűzoltó - az öt hónapos képzést követően - ünnepélyes keretek között tett esküt, amellyel elkötelezték magukat, hogy felkészültségük és tudásuk legjavát adva sietnek a bajbajutottak segítségére és mentenek életet, anyagi javakat. A hetvenkilenc tűzoltó közül négyen a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományába kerülve szolgálják a megye biztonságát.

Több mint százezer hektáron gyérítik a vérszívókat
2019. július 15. 14:37

Az elmúlt hetekben minden eddiginél intenzívebb védekezés zajlott a szúnyogok ellen. Számos olyan területen volt beavatkozás, ahol a korábbi években nem volt jelentős szúnyogártalom. A múlt héten Budapesten és 396 település belterületén, összesen 123 ezer hektáron léptek fel a szakemberek a vérszívók ellen. A Duna mentén további kezeléseket végeztek a Szigetközben, Dunaújváros, Baja és Mohács térségében. Folytatódott a gyérítés Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád és Hajdú-Bihar megyében, valamint a csornai régióban, Székesfehérváron, Sopronban és a környező településeken, illetve a Tisza-tónál és a Balatonnál.

Új területek bevonásával folytatódik a szúnyoggyérítés
2019. július 08. 23:05

Az elmúlt két hétben minden eddiginél nagyobb területen zajlott az intenzív védekezés a szúnyogok ellen. A múlt héten tovább védekeztek a Szigetközben, Komárom térségében, Budapesten, a Csepel-szigeten, Pakstól a Duna teljes déli szakaszán, valamint a Velencei-tó partján. A Balaton-parti településeken a szeles időjárás miatt egyes kezeléseket el kellett halasztani erre a hétre. A Tiszához közeli régiók közül Szolnok térségében valósultak meg kiterjedt kezelések, emellett Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Vas megyében, valamint a Dráva mentén csökkentették a szúnyogok számát. Eddig már 947 településen volt a katasztrófavédelem által irányított szúnyoggyérítés, összesen 488 ezer hektárnyi területet kezeltek.

Egy emberként segített az ország
2019. július 05. 10:36

Így fogalmazott július negyedikén a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon a szervezet helyettes vezetője, miután elismeréseket adott át a múlt heti, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét sújtó vihar okozta károk felszámolásában kiemelkedően teljesítő hivatásos és önkéntes tűzoltóknak.