Hétvégi káreseti összefoglaló

2020. január 27. 10:48

A hétvége folyamán tizenhárom esetben érkezett bejelentés a tevékenységirányítási központba. Ezek alapján négy-négy tűz- és három műszaki mentést igénylő esethez vonultak a megye tűzoltói, míg öt jelzés tévesnek minősült.

Tűzesetek:

2020. 01. 24. 

Berkesden egy családi házzal egybeépített melléképületben keletkezett tűz. Az egységek kiérkezésekor az épület már teljes terjedelmében égett. A tűzoltók két gyorssugárral kezdték meg a tűzoltást, valamint déli, illetve északi irányból a cseréptetőt megbontották. Így sikerült megakadályozni a tűz átterjedését a lakóépületre. A tüzet végül az egységek három gyorssugárral oltották el. A lakóépületben ketten laktak életvitelszerűen, egy fő tartózkodott a káreset bekövetkeztekor, ő el tudta hagyni az épületet, személyi sérülés nem történt.

2020. 01. 25. 

Pécsen egy családi ház melléképületének tetőszerkezete és alsó szintje égett. A tűz feltehetően elektromos meghibásodásból keletkezett. A pécsi hivatásos tűzoltók két sugárral fékezték meg a lángokat. A tűz a szomszédos épületre nem terjedt át, személyi sérülés nem történt.

2020. 01. 26. 

Pécsváradon egy családi házhoz épített melléképületben található fatüzelésű kazán mellett tárolt tűzifa kapott lángra. Az egységek kiérkezésekor lánggal égés már nem volt, az épületet sugár fedezete mellett átvizsgálták az izzó részeket eltávolították. A káreset során tűzifa égett el, valamint károsodott a kazán keringhető szivattyúja, és az árambekötés. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Komlón, a Pécsi úton egy domboldalban összegyűjtött nyesedék kupac égett, amit a helyszínen tartózkodók széthúztak, eloltottak. Az egység a helyszínen már csak az égésnyomokat talált. A tűzben semmi nem károsodott.

 

Műszaki mentések:

2020. 01. 24. 

Bogádmindszent külterületén egy személygépkocsi az úton megcsúszott és az út menti szántóföldön, a tetején állt meg. A pécsi hivatásos tűzoltók gyorssugárral biztosították a járművet, visszaállították a kerekeire, majd áramtalanították.

Pécsen, a Bárány úton egy személygépkocsi az oldalára borult, a benne ülő két személy a járművet nem tudta elhagyni. A pécsi hivatásos tűzoltók megtámasztották a járművet, így a két utas ki tudott szállni. Az eset során könnyebb sérülést szenvedtek, a mentőszolgálat szakemberei kórházba szállították őket. A tűzoltók átvizsgálták és áramtalanították a járművet.

2020. 01. 25. 

Harkány külterületén egy gépjármű Drávaszabolcs felől érkezett a körforgalomba és a szembe levő árokba csapódott. Az autóban egy fő utazott, aki a gépjárművet elhagyta. A mentőszolgálat szakemberei a helyszínen ellátták, súlyos sérülést szenvedett, ezért kórházba szállították. A siklósi hivatásos tűzoltó átvizsgálták és áramtalanították a járművet.

2020. 01. 26. 

Komlón, a Mecsekfalui úton egy személyautó a menetirány szerinti jobb oldalon haladva megperdült, az oldalára fordult, majd a beton behajtónak ütközött. A kocsiban egy fő utazott, aki önerőből kiszállt, sérülést nem szenvedett. A komlói hivatásos tűzoltók átvizsgálták, áramtalanították járművet, valamint az autó kerékre állításában és a forgalom irányításában segítettek.

Fotó: Hivatásos tűzoltóparancsnokságok