Hétvégi káreseti összefoglaló

2020. március 30. 14:01

A hétvége folyamán tíz bejelentés érkezett a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra. A megye tűzoltói hat tűzesethez és két műszaki mentést igénylő esethez vonultak, míg bejelentés tévesnek minősült.

Tűzesetek:

2020. 03. 27. 

Pécsen, a Szigeti úton egy emeletes panel társasház lépcsőházának földszintjén lévő villanyóraszekrényben, a kábelek túlterhelése miatt keletkezett a tűz. A pécsi hivatásos tűzoltók szellőztettek, a beavatkozás során porral oltót és térerő detektort használtak. Az áramszolgáltató a villanyóraszekrényben a hibát kijavította. Az eset során személyi sérülés nem történt. A Málomi úton, egy emeletes panelház első emeletén egy bekapcsolt tűzhelyen elhelyezett mikrohullámú sütő volt megolvasztotta a hozzá kapcsolódó műanyag részeket és ez befüstölte az egész lakást. A tűzoltók dugólétrán át, az erkélyen keresztül jutottak be a lakásba. A lakást áramtalanították, a mikrohullámú sütőt levették a tűzhelyről.

2020. 03. 28. 

Mohácson egy családi ház villanyóra szekrényében keletkezett tűz, amit a tűzoltók kiérkezése előtt a tulajdonos porral oltóval megpróbált eloltani. A kiérkező egység a tüzet végül eloltotta, az áramszolgáltató a házat leválasztotta a hálózatról. Az esettel összefüggésben személyi sérülés nem történt, a lakók rokonokhoz költöztek a szolgáltatás helyreállításáig.

2020. 03. 29. 

Pécsen, az Ürögi határúton található zárkertben gyümölcsfák metszéséből visszamaradó nyesedéket égettek. A tűzoltók felszólítására tüzet eloltották. Bogádon, egy családi ház kertjében kerti hulladékot égettek, amit a tűzoltók felszólítására a tulajdonos eloltott. Pécsen, a Heim Pál utcában, egy fém konténerben hulladék égett, amit a pécsi hivatásos tűzoltók gyorsbeavatkozó sugár segítségével eloltottak. A konténer nem károsodott, személyi sérülés nem történt.

 

Műszaki mentések:

2020. 03. 27. 

Pécsen, a Tortyogói úton egy személygépkocsi az út melletti árokba hajtott. A járműben ketten utaztak, őket a mentőszolgálat szakemberei ellátták és kórházba szállították. A tűzoltók átvizsgálták és áramtalanították a járművet.

2020. 03. 29. 

Komló, az Autós völgyben egy személygépkocsi a murvás, kavicsos úton egy a kiskertek kerítéseit súrolta, azok vasoszlopainak ütközött. A járműben egy személy utazott, az esetben nem sérült meg. Az egység átvizsgálta járművet, ami menetképes maradt.

Fotó: Hivatásos tűzoltóparancsnokságok