Kétszer is kigyulladt a pajta

2020. szeptember 16. 12:46

Hétfőn délelőtt és délután is vonultak a komlói és bonyhádi hivatásos tűzoltók Szalatnakra, mert egy családi házzal egybeépített pajta tetőszerkezete meggyulladt, majd újra lángra kapott.

A tűz a családi házat veszélyeztette. A komlói egység először két sugárral kezdte meg a tűz oltását majd a bonyhádi tűzoltók megérkezését követően további egy sugárral avatkoztak be a tűzoltók. A szabványos feszültségmentesítést az áramszolgáltató szakemberei elvégezték.A pajta tetőszerkezetének 80%-a, továbbá a fa födém és az azon tárolt éghető használati tárgyak is megsemmisültek. Az eset során személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Katasztrófavédelem

Késő délután a pajta megmaradt része kapott lángra, más gócpontból induló tűz keletkezett. A komlói és a bonyhádi hivatásos tűzoltók két sugárral eloltották a tüzet. A tűz a megmaradt pajtát, annak tetőszerkezetét károsította, valamint átterjedt a lakóház gerendázatára, lécezésére is. Az egység hőkamera segítségével az egész tetőszerkezetet és annak környékét átvizsgálta.

Katasztrófavédelem

A Baranya KMSZ tűzeseti helyszíni szemlét tartott.

Fotó: Komló HTP