Berobbant a kiáramló gáz

2021. január 15. 12:18

Csütörtökön este, Pécsvárad mellett, a tóvölgyi részen, egy hétvégi házban a tulajdonos a háztartási gázpalack sziszegésére lett figyelmes. Ezt azonnal el akarta távolítani az ingatlanból. Mikor a bejárati ajtón kilépett a lakóházban berobbant a gáz.

A pécsi hivatásos tűzoltók, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vonult a helyszínre. A tűzoltók áramtalanították az ingatlant, a gázpalackot – amelynek az elzáró szelep sérült volt - biztonságos környezetben leeresztették. A helyszínen az épület erősen megrongálódott, nyílászárók törtek és szakadtak ki a helyükről, a fal több helyen megrepedt, berendezési tárgyak mozdultak el a helyükről, a cserép a tetőről több helyen lepotyogott. 

Katasztrófavédelem

A robbanás vélhetően azért következett be, mert a gázpalack sérült volt, a lakótérben emelkedett a gázkoncentráció, míg az ingatlan fűtésére használt, éppen működő vegyes tüzelésű kályhája pedig gyújtóforrásként működött.

Az eset során a tulajdonos egyedül tartózkodott otthon, könnyebben sérült, az ügyeletes orvos kivizsgálta, majd további vizsgálatokra kórházba szállították.

A robbanás miatt a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzvizsgálati helyszíni szemlét folytatott le.  

Fotó: Pécs HTP