Sportpályán is bizonyítottak az önkéntesek

2022. május 16. 09:48

Közös sportversenyt tartott a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Baranya Megyei Tűzoltó Szövetség és a Szabadszentkirályi Önkéntes Tűzoltó Egyesület május 14-én, szombaton, a szabadszentkirályi sportpályán.

Ahogyan arról már korábban is írtunk, a rendezvény célja a hagyományteremtés és a tűzoltósport népszerűsítése mellett az egészség megőrzése, a fizikai erőnlét fejlesztése, valamint a szakmai és baráti kapcsolatok erősítése volt. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az az őszinte elismerés, amit az eredményhirdetés idején látni lehetett a versenyzők tekintetében. De ne szaladjunk ennyire előre. 

A rendezvény 9 órakor kezdődött. A köszöntőket követően Mácsai Antal tűzoltó ezredes, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság által készíttetett emlékplakettet adott át a 110 éves Szabadszentkirály Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke részére. Gyulai Krisztián elmondta, az elismerés az egyesület valamennyi tagját megilleti, hiszen az ő munkájuk teszi lehetővé, hogy ilyen régóta segíthetnek a bajban.

Gyulai Krisztián átveszi az oklevelet és emlékplakettet Mácsai Antaltól

 

A megnyitó után az ifjúságé volt a főszerep. Öt csapat állt rajthoz, hogy egymás után bizonyítsanak a versenypályán – jobbnál jobb részidőt futva, a lehető legkevesebb hibával. Ahogyan Bodor Csaba, a Baranya Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke hivatkozott rájuk – a „jövő tűzoltói” mindent megtettek azért, hogy sikeresen teljesítsék az akadályokat. Egymást buzdítva, a célra fókuszálva követték egymást a csapatok. Végül a következő eredmény született: 

  1. Első helyen végzett a szigetvári Istvánffy Általános Iskola „Tűzmadarak” csapata.
  2. Második helyezést ért el a „Szikra” – a szigetvári Tinódi Lantos Sebestyén Általános Iskola csapata.
  3. A dobogó harmadik fokát a Hoboli Általános Iskola „Hobolinpikonok” delegációja foglalhatta el.
  4. Negyedik helyen végzett a Dencsházai Általános Iskola.
  5. Ötödikként a Szent Flórián ÖTE „Parázsfiókák” csapata ért célt.
apuka és kislánya kipróbálja az akadályokat
A versenyszámok között a pályát az egészen kicsik is kipróbálhatták.

 

A gyerekeket követően a felnőttek álltak rajthoz. Előbb egy nyolcszáz méteres akadálypályát kellett váltófutásban teljesíteni, ezután kismotorfecskendő-szerelő verseny következett. Szoros versenyt követően az összesített eredmény a következőképpen alakult: 

  1. Aranyérmet szerzett a Mecseknádasd Önkéntes Tűzoltó Egyesület, akik ezzel kiérdemelték a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság különdíját is.
  2. Másodikként futott be a Szentlőrinci Önkéntes Tűzoltó Egyesület csapata.
  3. Harmadik helyen a Szent Flórián Önkéntes- és Ifjúsági Tűzoltó Egyesület végzett.
  4. A Pécsi Kutató-mentő és Tűzoltó Egyesület pedig negyedik lett.
kismotorfecskendő-szerelés

 

Azonban nem csupán a sportpályán folyt a küzdelem: a rendezvényen az önkéntesek főzőversenyen is megmutathatták, mit tudnak. Öt csapat próbálta bebizonyítani: az általa főzött pörkölt a legfinomabb a megyében. A főzőverseny eredménye: 

  1. A legfinomabb pörköltet az Ófalu ÖTE készítette.
  2. Ezüstérmet szerzett a Szentlőrinci Önkéntes Tűzoltó Egyesület csapata.
  3. Harmadikként főzte le a zsűrit a „Gnyokki”.
  4. A „Feláldozhatók” pörköltje negyedik helyen végzett.
  5. Ötödik helyre a „Számkivetettek” étele került.
az első helyen végzett Mecseknádasd ÖTE kupája

 

Az eredményhirdetést követően csak elégedettséget, elhivatottságot lehetett látni a versenyzőkön. Volt, aki azt fogadta meg, hogy jövőre még jobb eredményt fog elérni – és volt, aki azt, hogy nem hagyja magát és címvédő lesz a következő alkalommal is. 

Akárhogyan is, mindenkinek szívből gratulálunk az eredményekhez és a sportszerűséghez! Reméljük, hamarosan újra láthatjuk, milyen elhivatottak az önkéntesek akkor is, ha sportról van szó.

serlegek, érmek

 

Fotó: Horváth Nikolett Csilla tűzoltó főhadnagy - Baranya MKI