Események

A zászlószalag felkötésével lezárult az emlékév 2020. december 15.

Gróf Széchenyi Ödön emléktáblájának megkoszorúzásával és zászlószalag-adományozással december tizennegyedikén véget ért a hivatásos tűzoltóság megalakulásának százötvenedik évfordulója alkalmából tartott emlékév.

Siklósra érkezett a tűzoltó vándorkiállítás 2020. március 10.

A katasztrófavédelem idén ünnepli a hivatásos tűzoltóság 150 évvel ezelőtti megalakulását. A Fővárosban 1870. február 1-jén adták az első szolgálatot a hivatásos egységek. A A jubileumi emlékév előtt tisztelegve országos vándorkiállítás indult útjára, A jubileumi emlékév előtt tisztelegve országos vándorkiállítás indult útjára, melynek következő állomása Siklós, ahol 135 éve működik hivatásos tűzoltóság. A Siklósi várban felállított kiállítás 2020. március 09-tól 30-ig tekinthető meg.

Kezdetét vette a jubileumi emlékév 2020. február 03.

„A Magyar Tűzoltóság múltja, jelene, jövője” című nemzetközi konferenciával és a Magyar Tűzoltóság és az első hivatásos tűzoltóság 150 évvel ezelőtti megalakulásának emléket állító kiállítással kezdődött a Belügyminisztériumban február 3-án a jubileumi emlékév. A tűz elleni küzdelem és a tűzmegelőzés nagy fejezeteinek a felidézése mellett a konferencia a jelenkor kihívásaival, a modern technológia alkalmazásával, és a jövőbeni fejlesztési irányokkal is foglalkozott. A jubileumi emlékévet dr. Pintér Sándor belügyminiszter nyitotta meg.

Aquincumi víziorgona 2019. október 08.

1931-ben az Aquincumban található római kori tűzoltólaktanya pincéjéből egy az ókori leírásokban hydraként (víziorgona) megnevezett hangszernek a maradványai kerültek elő.

Hősi halottra emlékeztek a pécsi tűzoltók 2018. március 01.

Fájdalommal tudatták a helyi újságok 1968. február 18-án, hogy Regál Antal tűzoltó törzsőrmester szolgálati kötelezettsége teljesítése közben hősi halált halt, miközben az Új Barázda Termelőszövetkezet gazdasági épületének oltását végezte Gyódon. Az 50 éve történt eseményre február utolsó napján emlékeztek meg pécsi tűzoltók.