Hírek aloldal fejlécképe

Baranya VMKI hírek

Tűzgyújtási tilalom Baranyában 2024. június 22.

Június 22-től tűzgyújtási tilalmat rendeltek el Baranya vármegye területére. A tilalom visszavonásig érvényes!

Továbbra is számíthatunk rájuk 2024. június 20.

Rendszerben-tartó vizsgát tett a Szent Flórián Önkéntes és Ifjúsági Tűzoltó Egyesület, valamint a Szabadszentkirályi Önkéntes Tűzoltó Egyesület, így a következő egy évben is önállóan beavatkozhatnak bizonyos káreseteknél.

Katasztrófavédelem - Június 2024. június 19.

Megjelent a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tűz-, polgári védelmi és iparbiztonsági magazinjának júniusi száma.

Szerdától szombat éjfélig harmadfokú hőségriasztás lép életbe 2024. június 18.

Az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzései alapján a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást rendeli el az ország egész területére 2024. június 19-én (szerda) 0.00 órától 2024. június 22-én (szombat) 24:00 óráig.

Kétszázharminc településen gyérítik a szúnyogokat 2024. június 17.

A héten tizenhárom vármegyében folytatódik a katasztrófavédelem által koordinált szúnyoggyérítés. A tervek szerint kétszázharminc településen, összesen hatvan ezer hektáron lesznek kezelések. A Duna teljes szakaszán biológiai lárvagyérítést végeznek a szakemberek, míg a kifejlett szúnyogok elleni kezeléseket végző járművekkel a Szigetközben, a Csepel-sziget térségében, a Dráva menti településeken, továbbá Békés, Csongrád-Csanád és Zala vármegyében lehet találkozni. Miskolcon és Debrecenben a héten pótolják a szeles idő miatt korábban elmaradt munkálatokat.

Hétvégi káreseti összefoglaló 2024. június 17.

A hétvége során összesen 13 jelzés érkezett a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra. A vármegye hivatásos tűzoltói három tűzesetet számoltak fel, hat műszaki mentést hajtottak végre, míg 4 jelzés tévesnek minősült.

Sportverseny és gépjárműátadás 2024. június 15.

Közös sportversenyt tartott a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Baranya Vármegyei Tűzoltó és Katasztrófaelhárító Szövetség és a Szentlőrinci Önkéntes Tűzoltó Egyesület a Baranya vármegyei önkéntes tűzoltó egyesületek részére. A már hagyománynak számító megmérettetésre idén a szentlőrinci sportpálya adott otthont, június 15-én (szombaton) csaptak össze az önkéntes lánglovagok.

A nyár veszélyeire is felhívja a figyelmet a legújabb teszt 2024. június 14.

Elkészült a katasztrófavédelem legújabb interaktív tesztje. A téma ezúttal is aktuális: az aratáshoz kapcsolódó mezőgazdasági tüzek megelőzésével és a nyár veszélyeivel foglalkozó kérdéseket lehet megválaszolni.

Negyedik helyen a baranyai csapat! 2024. június 13.

Ráadásul a legjobb kapus is Baranyából került ki!

Viharkárok, balesetek, háztüzek 2024. június 12.

Hétfőn műszaki mentésekhez, kedden tűzesetekhez vonultak a Baranya vármegyei tűzoltók.

Versenyen méretik meg magukat a vármegyei önkéntes tűzoltók 2024. június 11.

A Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Baranya Vármegyei Tűzoltó és Katasztrófaelhárító Szövetség és a Szentlőrinci Önkéntes Tűzoltó Egyesület közös sportversenyt szervez a Baranya vármegyei önkéntes tűzoltó egyesületek részére. A rendezvényen kerül sor a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság jóvoltából adományozott, két tűzoltógépjármű átadására is két egyesület részére.

Új tűzoltószertárat avattak Palkonyán 2024. június 10.

Ünnepi keretek között az elmúlt héten pénteken adták át a Szent Flórián Önkéntes és Ifjúsági Tűzoltó Egyesület új tűzoltószertárát Palkonyán.