Hírek aloldal fejlécképe

Baranya MKI hírek

Tarló ég Pécs határában 2021. július 29.

Mintegy negyven hektáros területen égő tarlóhoz vonultak a tűzoltók csütörtök délelőtt Pécs nyugati részén, az elkerülő út mellett.

Elismerés a megyei igazgatónak 2021. július 29.

A katasztrófavédelmi igazgatók szokásos, júliusi igazgatói értekezletén is elismeréseket vehettek át az arra érdemesek. A virtuális térben megrendezett találkozón emellett hősies helytállásért odaítélt elismeréseket és születésnapi ajándéktárgyakat is átadtak. Az érintettek az előző hónapokban megszokott módon, szolgálati helyükön veszik át az elismerést.

Óvatosan az utakon! 2021. július 29.

A hét elején közúti balesetekhez vonultak a megye tűzoltói.

Hétfő déltől péntek éjfélig harmadfokú hőségriadó 2021. július 26.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatait, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai ajánlását figyelembe véve az országos tisztifőorvos harmadfokú hőségriadót adott ki az ország egész területére 2021. július 26-án (hétfő) 12.00 órától 2021. július 30-án (péntek) 24:00 óráig.

A Duna és a Dráva mentén is folytatódik a szúnyoggyérítés 2021. július 26.

A múlt héten a Dunán levonuló árhullám miatt védekezésre ugyan nem volt szükség, de a víz elárasztotta a töltések és gátak közötti területeket. Ezeken a helyeken nagy tömegben találhatóak meg az árvízi csípőszúnyogok tojásai, és a lárvák fejlődése azonnal megindul. A héten várható meleg időben akár egy hét alatt kikelhetnek a kifejlett szúnyogok, ezért a Duna felső és középső szakaszán biológiai módszerrel lépnek fel ellenük. Ennek során egy baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a lárváknak helyet adó vízbe, jelen esetben az elárasztott területekre.

Hétvégi káreseti összefoglaló 2021. július 26.

A hétvége során összesen huszonegy jelzés érkezett a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra. A megye tűzoltói hét tűzesethez vonultak, tíz műszaki mentés hajtottak végre, míg három jelzés tévesnek minősült, egy pedig nem igényelt tűzoltói beavatkozást.

Természetbeni támogatást kapnak az önkormányzati tűzoltóságok és az önkéntes tűzoltó egyesületek 2021. július 23.

A korábban már jóváhagyott pénzbeli támogatások után döntés született az önkormányzati és önkéntes tűzoltóságok természetbeni támogatásairól is, melyben megyei önkéntes tűzoltó egyesületek is eredményesen pályáztak.

Töretlenül népszerűek a Katasztrófavédelmi Intézet képzései 2021. július 23.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Katasztrófavédelmi Intézet által meghirdetett egyes képzésekre ebben az évben csaknem négyszeres volt a túljelentkezés. Ötszázharminckét jelentkező közül idén százharmincöten teljesítették a felvételi követelményeket. Az általános felvételi eljárás eredményei azt tükrözik, hogy a felvételizőknek magas pontszámot kellett elérniük ahhoz, hogy bejussanak a különböző képzési formákra.

Ne várjunk őszig a kéménysepréssel 2021. július 22.

Nyáron is szerencsét hoz, ha kéményseprővel találkozunk, hiszen ha jól működik a házunk kéménye, biztonságban tudhatjuk otthonunkat és szeretteinket. Ne várjunk őszig, foglaljunk időpontot minél hamarabb. A kéményseprők a fűtési szezonon kívüli is elérhetők, ajánlott ilyenkor felvenni velük a kapcsolatot, hogy elvégezzék az ingyenes kéményellenőrzést. Ilyenkor gyorsabb az ügyintézés, a várakozási idő rövidebb, a nyári szabadságok miatt pedig könnyebb megfelelő időpontot találni a kéményseprők fogadására.

Hétvégi káreseti összefoglaló 2021. július 19.

Kidőlt fák, elárasztott pincék: ez történt hétvégén

Már lehet jelentkezni a legerősebb tűzoltók versenyére, a TFA-ra 2021. július 16.

Idén szeptember 3-án rendezik meg a fürdőjéről híres Bükön a legerősebb tűzoltók országos versenyét.

Szimulált katasztrófa Mohácson 2021. július 16.

A feltételezés szerint tegnap egy üzemi baleset következtében mérgező gáz került a levegőbe. Az üzemben két dolgozó is megsérült.