Hírek aloldal fejlécképe

Baranya VMKI hírek

Júniusban is tűzvédelmi teszt 2023. június 01.

Elkészült az év hatodik, összesen pedig harminchatodik tűzvédelmi tesztje, amely a szabadtéri tüzekkel és a mezőgazdasági gépekkel kapcsolatos tűzbiztonsági kérdésekkel kapcsolatos ismereteket oszt meg a kvíz kitöltőivel.

Tűz és víz 2023. május 31.

Mindkettő gondot okozott kedden.

Sikeres vizsgákkal zárult a tanfolyam 2023. május 30.

Sikeres vizsgákkal zárult május 27-én (szombaton) a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon tartott 40 órás tűzoltó alaptanfolyam. Az elméleti és gyakorlati vizsgán huszonkét önkéntes tűzoltó számolt be az elmúlt hetekben szerzett tudásáról.

Alkotói pályázat 2023 - Íme a nyertesek! 2023. május 30.

A baj gyorsan jön, Együtt megoldjuk, Mindennapi hősök – ezeket a címeket viselik azok a szabadkézi rajzok, amelyek első helyezést értek el az Alkotói pályázat 2023. évi vármegyei fordulóján. De a baranyai kis művészek más kategóriákban is bebizonyították tehetségüket.

Erősödött a szúnyogártalom – 85 ezer hektáron kell beavatkozni 2023. május 30.

A nyugati és középső országrészben a folyókon levonult árhullám miatt jelentős méretű szúnyogtenyészőhelyek jöttek létre. A vízpartokon a szúnyogok tömeges jelenléte érzékelhető, szaporodásukat a meleg időjárás segíti. A katasztrófavédelem regionálisan szervez kezeléseket, a vizes élőhelyeken lárvák elleni biológiai módszerrel védekeznek, a lakóövezetekben lévő kifejlett szúnyogokat permetezéssel gyérítik.

Ez történt a hosszú hétvégén 2023. május 30.

A pünkösdi hosszú hétvége során Baranya vármegyében tizenhat alkalommal riasztották a tűzoltókat, akik egyszer tűzesethez, tizenegy alkalommal pedig műszaki mentéshez vonultak. Négy jelzés tévesnek bizonyult.

Így telt a gyereknap tűzoltók között 2023. május 28.

Az ország 406 pontján, így Baranya vármegyében is várták a tűzoltók a gyermekeket, szüleiket és kísérőiket gyereknapon.

Fejtetőre borult autó, sérült gázcsonkok – ez történt tegnap 2023. május 26.

Csütörtökön három műszaki mentésnél avatkoztak be a baranyai tűzoltók.

„MENTS MEG” – II. Országos Baptista Középiskolások Rendészeti és Katasztrófavédelmi Versenye 2023. május 25.

Május 22-én (hétfőn) második alkalommal rendezett országos katasztrófavédelmi versenyt a Baptista Szeretetszolgálat, amelyen középiskolás diákok mérkőztek meg veszélyhelyzeteket szimuláló feladatokban.

Rajthoz állnak az önkénteseink 2023. május 25.

A Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Baranya Vármegyei Tűzoltó Szövetség és a Szigetvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület közös sportversenyt szervez a Baranya vármegyei önkéntes tűzoltó egyesületek részére.

Tudományos interdiszciplináris pályázat 2023. május 25.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Katasztrófavédelmi Tudományos Tanácsa (KTT) olyan pályamunkák elkészítését várja, amelyek a tűzoltóság, a polgári védelem és az iparbiztonság szakterületének gyakorlati kérdéseivel és problémáival foglalkoznak.

Közbiztonsági referensek vizsgáztak az igazgatóságon 2023. május 24.

Huszonhét baranyai tett sikeres vizsgát május 19-én a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon, közbiztonsági referens alapképzést követően.