Hírek aloldal fejlécképe

Baranya MKI hírek

Tragikus baleset Szentlőrincnél 2023. január 27.

Három ember meghalt, miután két személyautó frontálisan ütközött a 6-os számú főúton, Szentlőrinc térségében péntekre virradóra, éjjel negyed egykor.

Szabadtéri kockázati helyszínekkel kapcsolatos konferencia 2023. január 25.

A Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2023. január 24-én online egyeztetést tartott a szabadtéri kockázati helyszínekkel kapcsolatosan társszervekkel, szervezetekkel.

Négy hónapos babát mentettek a tűzoltók 2023. január 24.

Az anyuka szombaton kérte a mohácsi hivatásos tűzoltók segítségét.

Hétvégi káreseti összefoglaló 2023. január 23.

A hétvége folyamán harminc alkalommal riasztották a Baranya vármegyei tűzoltókat, akik öt alkalommal tűzesetet számoltak fel, huszonnégyszer pedig műszaki mentést hajtottak végre. A legtöbb jelzés a vasárnapi havazás miatt kidőlt fák kapcsán érkezett.

Megjelent a Katasztrófavédelem 86. elektronikus lapszáma 2023. január 19.

Megjelent a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tűz-, polgári védelmi és iparbiztonsági magazinjának 86. elektronikus lapszáma.

Balesetekkel indult a hét 2023. január 17.

Tegnap mindösszesen három alkalommal riasztották a Baranya vármegyei tűzoltókat. A lánglovagok két műszaki mentést hajtottak végre, egy jelzés pedig tévesnek bizonyult. Tűzeset tegnap nem történt a megyében.

Hétvégi káreseti összefoglaló 2023. január 16.

Az elmúlt hétvégén összesen tizennyolc jelzés érkezett a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra. A tűzoltók ebből négyszer tűzesetet számoltak fel, tíz alkalommal pedig műszaki mentést hajtottak végre.

Egy autó motortere gyulladt ki 2023. január 13.

Csütörtökön, a Siklós és Nagyharsány közötti elkerülő úton egy személyautó motorterében tűz keletkezett. A siklósi hivatásos tűzoltók egy gépjárművel érkezetek a helyszínre, ekkor az autó eleje már teljes terjedelmében égett.

Közlekedési balesetekhez vonultak a tűzoltók 2023. január 12.

Szerdán három olyan közlekedési baleset is volt a vármegyében, amely tűzoltói beavatkozást igényelt. Kettő Pécsett, a Zsolnay Vilmos úton, míg egy Székelyszabar külterületén történt.

A keddi eső és viharos ererejű szél munkát adott a tűzoltóknak 2023. január 11.

A keddi nap folyamán a heves esőzés, majd a hozzá kapcsolódó viharos erejű szél okozta károk miatt a vármegye hivatásos tűzoltói 15 alkalommal vonultak. Jellemzően meg- és kidőlt fák miatt kérték a tűzoltók segítségét, amelyek akadályozták, veszélyeztették a gyalogos, a közúti és vasúti forgalmat, az áram- és gázellátást.

Hétvégi káreseti összefoglaló 2023. január 10.

Az előző hétvégén összesen huszonegy riasztás érkezett a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra. A vármegye tűzoltói hét tűzesetet számoltak fel, tíz esetben műszaki mentést igénylő káresetnél avatkoztak be, míg három jelzés tévesnek minősült.

Emelkedett a lakástüzek száma Baranyában 2023. január 09.

2022-ben összesen 256 esetben riasztották a hivatásos tűzoltókat lakástűzhöz, ebből ténylegesen 159 alkalommal volt szükség a helyszínen tűzoltói beavatkozásra. 2022-ben a lakástüzeknél történő beavatkozások száma 21-gyel nőtt, ami 15 százalékos emelkedést jelent. Az év folyamán több, mint négyezer négyzetméternyi épített terület égett le.