Hírek aloldal fejlécképe

Baranya VMKI hírek

Fesztiválozz okosan! 2024. július 02.

A fesztiválokkal, nagyobb szabású szabadtéri rendezvényekkel kapcsolatos fontos előírások is kiderülnek a katasztrófavédelem legfrissebb, júliusi tesztjéből.

Budapesten és 322 településen lesz szúnyoggyérítés 2024. július 01.

Budapest több kerületében és tizennégy vármegye összesen 322 településén, csaknem 88 ezer hektáron gyérítik a héten a szúnyogokat. Budapesten a harmadik, a negyedik, a tizenharmadik, a huszonegyedik, a huszonkettedik és a huszonharmadik kerületben, valamint végig a Duna mentén, azaz a Szigetközben, Komáromnál, a Dunakanyar településein, a Csepel-sziget, Dunaújváros, Szekszárd, Baja és Mohács térségében lépnek fel kémiai módszerrel a vérszívók ellen. Kezelések lesznek több Rába menti településen, Sopron környékén, Bács-Kiskun és Zala vármegye több településén, valamint a Velencei-tó és a Tisza-tó körüli helységekben.

Hétvégi káreseti összefoglaló 2024. július 01.

Szerencsére kevés káreset jutott június utolsó hétvégéjére. A Baranya vármegyei egységek két tűzesetet számoltak fel, emellett hat műszaki mentéshez riasztották őket.

Az egész országban a katasztrófavédelem kéményseprői ellenőrzik a lakossági kéményeket 2024. július 01.

Vas vármegyével, valamint további tizenhat településsel bővül a katasztrófavédelem kéményseprési ellátási területe július 1-jével. Hétfőtől már Vas vármegye 216, Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye 15, valamint Csongrád-Csanád vármegyében 1 településen is a katasztrófavédelem kéményseprői végzik az ingyenes lakossági kéményseprőipari szolgáltatást.

Semmelweis napi köszöntő 2024. július 01.

Köszöntő és elismerések

Tegnap történt 2024. június 28.

Csütörtökön egy tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak a Baranya vármegyei tűzoltók.

Több baleset is történt kedden a baranyai utakon 2024. június 26.

Az egyik tragédiával végződött.

Tegnap történt 2024. június 25.

Ezek voltak az elmúlt huszonnégy óra jelentősebb beavatkozásai.

Tizenhárom vármegyében és Budapesten lesz szúnyoggyérítés 2024. június 24.

A héten hat budapesti kerületben és az ország 380 településén lesz szúnyoggyérítés. A tizenhárom vármegyét és Budapestet is érintő kezeléseket 84 ezer hektáron végzik a szakemberek.

Komlói az egyik legerősebb tűzoltó 2024. június 24.

Csaknem száz, mindenre elszánt tűzoltó mérte össze akaraterejét, kitartását, bátorságát és állóképességét Szombathelyen, a „TFA-FCC HUNGARY Szombathely”, az ország legerősebb tűzoltója nemzetközi tűzoltóversenyen június 21-én.

Tűzgyújtási tilalom Baranyában 2024. június 22.

Június 22-től tűzgyújtási tilalmat rendeltek el Baranya vármegye területére. A tilalom visszavonásig érvényes!

Továbbra is számíthatunk rájuk 2024. június 20.

Rendszerben-tartó vizsgát tett a Szent Flórián Önkéntes és Ifjúsági Tűzoltó Egyesület, valamint a Szabadszentkirályi Önkéntes Tűzoltó Egyesület, így a következő egy évben is önállóan beavatkozhatnak bizonyos káreseteknél.