Hírek aloldal fejlécképe

Baranya MKI hírek

Előzzük meg a Halottak napi, halloweeni tüzeket! 2021. október 27.

A hosszú hétvégén a temetőben, vagy akár otthon is sokan gyertyát gyújtanak, hogy megemlékezzenek elhunyt szeretteikről. Ilyenkor megnő a tűzesetek száma, többnyire a figyelmetlenség miatt.

Egy pécsi üzemben keletkezett tűz hétfő hajnalban 2021. október 25.

Egy gumi őrleményt feldolgozó üzemben keletkezett tűz hétfőn hajnalban Pécsen az István-aknánál.

Hétvégi káreseti összefoglaló 2021. október 25.

A hétvége során összesen kilenc alkalommal riasztották a megyei hivatásos tűzoltókat. Az egységek három tűzesetet számoltak fel és hat műszaki mentés hajtottak végre.

Megemlékezés és elismerések 2021. október 22.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az ’56-os forradalom és szabadságharc előtt tisztelgő megemlékezést tartott Budapesten. A Szent Flórián teremben elismerték azok munkáját is, akik az utóbbi időben önmaguk határait is meghaladva, példamutatóan szolgáltak, teljesítettek, mély elköteleződéssel végezték hivatásukat.

Viharos szél miatt dolgoztak tegnap a tűzoltók 2021. október 22.

A tegnapi napon tíz esetben riasztották műszaki mentéshez a Baranya megyei tűzoltókat, legtöbbször a viharos szél miatt kidőlt, veszélyes fák eltávolításának okán.

Megjelent a Katasztrófavédelem 72. elektronikus lapszáma 2021. október 20.

Megjelent a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tűz-, polgári védelmi és iparbiztonsági magazinjának 72. elektronikus lapszáma.

Videón a Baranya megyei mentőszervezetek minősítő gyakorlata 2021. október 19.

Tekintse meg a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság videóját a Dombay-tónál tartott terepgyakorlatról!

Elismerés a megyei igazgatónak 2021. október 18.

A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése Közrend-Közbiztonság-díjjal jutalmazta Mácsai Antal tűzoltó ezredest, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóját.

Dombay-tó 2021 2021. október 18.

Dombay-tó 2021 néven tartottak minősítő gyakorlatot október 16-án Baranya megyei mentőszervezetek részére.

Hétvégi káreseti összefoglaló 2021. október 18.

A hétvége folyamán összesen tizenhat jelzés érkezett a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra. A megye tűzoltói két tűzesetet számoltak fel, tíz műszaki mentést hajtottak végre, négy jelzés tévesnek minősült.

Véradást szervez a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szigetváron és Mohácson 2021. október 12.

A korábbi hagyományoknak megfelelően, a természeti katasztrófák csökkentésének világnapján véradást szervez a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szigetváron és Mohácson

Újraminősítő gyakorlat Dunaszekcsőn 2021. október 11.

Október 9-én, Dunaszekcsőn rendezték meg a Mohácsi Katasztrófavédelmi Kirendeltség illetékességi területéhez tartozó településeken megalakított települési önkéntes mentőszervezetek nemzeti újraminősítő gyakorlatát.