Hírek aloldal fejlécképe

Baranya MKI hírek

Kerékpározó gyereket sodort el egy autó Gödrén 2022. szeptember 23.

Három közúti baleset történt tegnap Baranya megyében.

Gratulálunk! 2022. szeptember 22.

Születésnaposok és egy kiváló sportteljesítmény a baranyaiak között

Célunk a biztonság! 2022. szeptember 21.

A lakástüzek és a szén-monoxid-mérgezések megelőzésére hívta fel a figyelmet a katasztrófavédelem Pécsett.

Rengeteg baleset volt hétvégén Baranyában 2022. szeptember 19.

A hétvége folyamán összesen harminchárom jelzés érkezett a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra. A megye tűzoltói ebből egy tűzesetet számoltak fel, huszonöt műszaki mentést hajtottak végre, míg hét jelzés tévesnek bizonyult. Feltűnően sok volt azonban a közúti balesetek száma, ezért a katasztrófavédelem kéri, a szokásosnál is körültekintőbben közlekedjenek az utakon!

Kidőlt fákkal, elektromos eredetű lakástűzzel és feszültség alatt lévő járművel is megküzdenek 2022. szeptember 14.

Áramhálózati veszélyhelyzetek kezelésére képezik a tűzoltásvezetőket az E.ON szigetvári tanpályáján. Az áramhálózati veszélyhelyzeteket demonstráló tan- és gyakorlópályán szeptember végéig az ország több mint négyszáz hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltójának gyakorlati képzése történik meg, ők a tűzoltási és műszaki mentési feladatokat életszerű helyzetben gyakorolhatják.

Halálos tűz Himesházán 2022. szeptember 13.

Kedden délután érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint tűz keletkezett a Baranya megyei Himesháza egyik családi házában. Három járművel tizenegy tűzoltó vonult a helyszínre. A Kossuth Lajos utcai parasztház egyik szobájában bútorok és szemét égett négy négyzetméteren. Az egységek néhány perc alatt megfékezték a lángokat, azonban az oltási munkálatok közben egy holttestet találtak.

Hétvégi káreseti összefoglaló 2022. szeptember 12.

A hétvége folyamán összesen huszonhat jelzés érkezett a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra. A megye tűzoltói ebből hat tűzesetet számoltak fel és tizenegy műszaki mentést hajtottak végre. A riasztások többsége pénteken érkezett.

Még nem késő pályázni! 2022. szeptember 08.

Szeptember 28-ig nyújthatják be pályaművüket mindazok, akik a tűzoltóság, a polgári védelem és az iparbiztonság szakterületét érintő, a pályázati kiírásban szereplő témát választottak és indulnak a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Katasztrófavédelmi Tudományos Tanácsa által kiírt pályázaton.

Természetbeni támogatás az önkormányzati tűzoltóságoknak és önkéntes tűzoltó egyesületeknek 2022. szeptember 08.

A korábban már jóváhagyott pénzbeli támogatások után az országos katasztrófavédelmi főigazgató döntött az önkormányzati tűzoltóságok és az önkéntes tűzoltó egyesületek természetbeni támogatásairól is.

Hajnali háztűz Nagyharsányban 2022. szeptember 08.

Családi ház tetőszerkezete, a hozzáépített féltető és egy autó égett csütörtök hajnalban Nagyharsányban, az Arany János utcában.

Hétvégi káreseti összefoglaló 2022. szeptember 05.

A hétvége folyamán összesen huszonhárom jelzés érkezett a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra. A megye tűzoltói öt tűzesetet számoltak fel, tizenkét műszaki mentést hajtottak végre, míg hat jelzés tévesnek minősült.

Szeptemberben is tűzvédelmi teszt 2022. szeptember 01.

Elérhető a katasztrófavédelem legújabb, sorrendben huszonhetedik tűzvédelmi tesztje. Az online kvízben szereplő kérdések az égés kialakulásának feltételeire, a meggyulladt olaj helyes oltására és a füstérzékelőkre vonatkoznak, emellett körbejárják a társasházak közlekedőinek, lépcsőházainak használatára vonatkozó előírásokat, valamint foglalkoznak a szüret után aktuális kérdéssel, a mustgáz veszélyeivel.