Hírek aloldal fejlécképe

Baranya VMKI hírek

Két tiszttel is bővült a Baranya vármegyei állomány 2023. szeptember 26.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetői, illetve a vármegyei katasztrófavédelmi igazgatók jelenlétében tettek többen tiszti fogadalmat szeptember 26-án a főigazgatóságon. A rendezvényen a főigazgató hősies helytállásáért, kiemelkedő teljesítményéért adott át elismeréseket az arra érdemeseknek.

Gyárterületen keltkezett tűz 2023. szeptember 25.

Harminc méter magasan, tizenöt négyzetméteren égett egy szállítószalag egy gyárüzem területén hétfő reggel Királyegyházán.

Hétvégi káreseti összefoglaló 2023. szeptember 25.

Az elmúlt hétvégén két tűzesethez és huszonegy műszaki mentéshez riasztották a Baranya vármegyei tűzoltókat. A legtöbb jelzés szombaton érkezett – a nagy eső miatt több baleset is történt az utakon.

Pincesoron csaptak fel a lángok 2023. szeptember 21.

Pincesoron lévő épületben keletkezett tűz szerda délután Bólyon.

Víztoronyból mentettek a baranyai tűzoltók 2023. szeptember 20.

Közös gyakorlatot tartott a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Tettye Forrásház Zrt.

Baranyai összefogás keretében készült tűzvédelmi oktatófilm 2023. szeptember 19.

Mi történik, ha összefog a Pécsi Tudományegyetem, a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Szent Flórián Önkéntes és Ifjúsági Tűzoltó Egyesület? Modern tűzvédelmi oktatófilmek készülnek, melyek célja egyrészt a téves jelzések megelőzése, kiküszöbölése, másrészt bemutatni, tűz keletkezése esetén melyek a helyes, illetve helytelen első reakciók.

Egy lakókocsi égett ki Pécsett 2023. szeptember 19.

Pécsett, a Basamalom utcában, egy régi lakókocsiban keletkezett tűz. A pécsi hivatásos tűzoltók kiérkezéséig a lakókocsi teljesen megsemmisült és begyújtotta a környezetében található fákat.

A tetőszerkezet és a napelemek égtek Kozármislenyben 2023. szeptember 19.

Hétfőn délután Kozármislenyben, egy családi ház udvarán található különálló melléképület tetőszerkezetén és padlásterében keletkezett tűz. Az egység kiérkezéséig a tulajdonos a tűz oltását megkezdte, de nem járt sikerrel.

Lezárult a központi szúnyoggyérítés 2023. szeptember 18.

A tavalyi aszályos, csekélyebb szúnyogártalommal érintett év után az idei szezon különösen sok munkát adott a szakembereknek. A korábbi évekhez képest nagyobb területen zajlott biológiai lárvagyérítés, a légi és földi technológiák alkalmazásával végzett kezelések már április első hetében elkezdődtek. A szúnyoglárvákat elpusztító biológiai készítményt a Balatonnál, a Velencei- és Tisza-tónál, valamint a jelentősebb folyók mentén, összesen 36 270 hektárnyi területen alkalmazták.

Hétvégi káreseti összefoglaló 2023. szeptember 18.

A hétvége folyamán összesen tizennyolc jelzés érkezett a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tevékenység irányítási ügyeletére. a vármegyei hivatásos tűzoltói hat tűzesetet számoltak fel, hat műszaki mentést hajtottak végre, míg a többi jelzés tévesnek minősült.

Mentési gyakorlat az újhegyi víztoronyból 2023. szeptember 15.

Összehangolt katasztrófavédelmi gyakorlat zajlik hétfőtől Pécs-Újhegyen. Szeptember 18-tól 20-ig a vármegyei katasztrófavédelem és a vízszolgáltató TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. munkatársai egy víztoronyban rekedt személy kimentését gyakorolják kötéltechnikai eszközökkel.

Bőven akadt dolga a baranyai tűzoltóknak 2023. szeptember 14.

Legtöbbször a pécsi hivatásos tűzoltókat riasztották.