Katasztrófavédelmi bemutató a II. Kertvárosi Napon

2014. április 07. 13:48

A borongós, hűvös idő ellenére nagy érdeklődés övezte a II. Kertvárosi Napot, ahol a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság információs sátorral és bemutatóval várta a lakosságot.

A katasztrófavédelem kollégái elsősorban a lakosság megelőző tájékoztatását célozták meg a rendezvény alkalmával, ezért a Baranya Megyei Tűzmegelőzési Bizottság aktuális tájékoztató kiadványait népszerűsítették a rendezvényen résztvevők körében.

A felkészítés több korosztályt is célba vett, egészen a kicsiktől az idősebb korosztályig. Az óvódásokat és a kisiskolásokat színezőkkel, rejtvényekkel várták a kollégáink, míg a nagyobbak egy szimulációs játékkal próbálhatták ki a tűzoltást. A felnőttek sem unatkoztak, a lakosságtájékoztató kiadványaink mellett, egy konyhatűz szimulációt is bemutattak a pécsi tűzoltók. Az érdeklődök saját szemükkel láthatták, mi történik, ha főzés közben meggyullad az olaj, és vizet öntenek rá. A kezdeti tűz pár másodperc alatt hatalmas lángokká fejlődött, aki szemtanúja volt, biztosan megjegyezte, hogy soha nem szabad vizet önteni a meggyulladt olajra.

A lakosságfelkészítéssel, bemutatóval és tájékoztatóval több száz embert ért el a szombati nap során a katasztrófavédelem, amellyel a szervezet talán az egyik legfontososabb feladatának tett eleget, a megelőzésnek.

A katasztrófavédelmi bemutató mellett kézműves foglalkozás, állatsimogató és több könnyűzenei koncert is várta a szórakozni vágyókat.

A tűzoltási bemutatóról készült kisfilmet az alábbi linken nézhetik meg:

https://www.youtube.com/watch?v=svIrnVcwkYQ

Fotó: Otártics Roland tű. zászlós