Színes programok a rendőr-és tűzoltónapon

2014. április 25. 17:09

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság és a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hagyományteremtő céllal, közös rendőr-és tűzoltónapot szervezett ma a Zsolnay Kulturális Negyedben.

A programok délelőtt tíz órakor kezdődtek, a logikai játékoktól egészen a veszélyes anyagok felderítéséig mindent kipróbálhattak az érdeklődök. A megnyitót követően az Apáczai Nevelési Központ Művészeti Iskola majorett bemutatójával vette kezdetét a szórakozás. Őket követte Mancs, a „szuperhekus”, majd egy bevetést imitáltak a rendőrkutyák. A rendőrségi bemutatók speciális intézkedéstaktikai programmal zárultak.

A bemutatók mellett a katasztrófavédelem tűzmegelőzési sátorral, polgári védelmi bemutatóval, játékos feladatokkal és katasztrófavédelmi kiállítással várta a lakosságot.

A közlekedésrendészeti elméleti és technikai programok mellett bűnmegelőzési és egészségügyi fórum is várta az érdeklődőket.

A kissé esős idő ellenére a gyerekek és a felnőttek egyaránt jól érezték magukat a mai napon. A kicsik gyakorolhatták a tűzoltást, felpróbálták a tűzoltók bevetési ruháját, míg a felnőttek megismerkedtek a katasztrófavédelem mobil laborjával és a Baranya Megyei Tűzmegelőzési Bizottság tevékenységével.

A programokkal igyekeztek a rendvédelmi szervek közelebb kerülni a lakossághoz, és megmutatni milyen sokrétű feladatot végeznek az állampolgárok élet- és vagyonbiztonsága érdekében.

A mai nap még tovább folytatódik az ünneplés, este a Kodály Központban zártkörű elismerési ünnepségre és koncertekre kerül sor, ahol a meghívott vendégek mellett a rendőrség és a katasztrófavédelem állománya is részt vesz.

A rendezvényről készült felvétel az alábbi linken érhető el:

https://www.youtube.com/watch?v=mu99GFMVOPM

Fotó: Otártics Roland tű. zls.