Tűzmegelőzés és aktív programok az Expo Centerben

2014. május 26. 16:32

Városi gyereknapot szerveztek szombaton az Expo Centerben, ahol a sok színes program között a tűzoltók is szórakoztatták a kicsiket.

A Baranya Megyei Tűzmegelőzési Bizottság minden alkalmat igyekszik megragadni arra, hogy minél több családhoz eljussanak azok a legfontosabb megelőzési jó tanácsok, amelyek alkalomadtán akár életet is menthetnek. Az Expo Centerben rendezett gyereknap is kiváló alkalmat adott a figyelemfelhívásra.

A rendezvényen a katasztrófavédelem munkatársai a gyerekek számára tesztekkel, rejtvényekkel és színezőkkel készültek, amely nagy sikert aratott a fiatalok körében. A tűzmegelőzéssel kapcsolatos feladatok megoldásáért apró ajándékokat kaptak a gyerekek. Az érdeklődés egész nap nagy volt, egymásnak adták át a helyet a kicsik.

Mialatt az ifjabbak játszva tanultak, a felnőttek a Baranya Megyei Tűzmegelőzési Bizottság tájékoztató anyagain olvashattak

 - a szén-monoxid érzékelők szabályos elhelyezéséről,

 - a gázkészülékek felülvizsgálatának szabályairól,

 - a kémények karbantartásáról, és

 - a lépcsőházak menekülő útvonalainak szabályairól.

Emellett a helyszínen tartózkodó tűzoltók készséggel álltak rendelkezésre az érdeklődő látogatók egyéb kérdéseire is.

A megelőzés mellett természetesen aktív programokkal is készültünk a gyerekek számára, a pécsi tűzoltók segítségével minden gyerkőc kipróbálhatta milyen érzés egy igazi tűzoltóautóban ülni, a bátrabbak pedig még a bevetési sisakot és tűzoltáshoz használt eszközöket is „kipróbálhatták”.

Fotók: Otártics Roland tű. zászlós

A rendezvényről készült videót az alábbi linke nézheti meg:


https://www.youtube.com/watch?v=eUO_XEFjFSM