Gyermeknap és szakmai fórum Komló – Mecsekjánosiban

2014. július 09. 08:22

A hétvégén a Komlói Hivatásos Tűzoltóparancsnokság tűzoltói, valamint a Pécsi Katasztrófavédelmi Kirendeltség felügyelői Komló – Mecsekjánosiban vettek részt falunapon, amelynek keretében családi- és gyermekprogramok zajlottak.

A Katasztrófavédelem egy szerkocsival, célba lövő játékkal, konyhaimitációs tűz bemutatóval, valamint a Baranya Megyei Tűzmegelőzési Bizottság sátrával, tájékoztató anyagaival, és a gyerekek számára játékos feladatokkal érkezett a falunapra.

A korábbi évekhez hasonlóan most is nagy érdeklődés követte a tűzoltók bemutatóját, a gyerekek bátran, és vidáman vettek részt a programokban, feladatok megoldásában.

A Pécsi Katasztrófavédelmi Kirendeltség a tűzmegelőzés körében a felnőttek részére tájékoztató előadásokat tartott a mezőgazdasági betakarítási munkák tűzvédelméről, amelynek keretében az aratás, gépszemle, és tarlóégetés tűzvédelmi előírásaival, a mezőgazdaság és a veszélyes áruk ellenőrzésének kapcsolatával, valamint a supervisori ellenőrzésekkel, és a helyi vízkárokkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat ismertette a rendezvényre kilátogatóknak.

Szöveg: Baranya MKI

Fotó: Pécs KVK